Kirittärien ulkokenttä nollasi Rauman Feran

 – Superpesis

31.5.2018 Rauman Fera – Kirittäret 0-2 (0-3, 0-5) Kaksi edellistä ottelua voittaneen kauden yllättäjä Rauman Feran lento hyytyi Otanlahdessa, kun vierasjoukkue Kirittäret nollasi tilanteen. Lievään vastatuuleen pelatussa ottelussa lyötiin taas kauniita juoksuja, mutta kauden ennätysyleisön (674 katsojaa) pettymykseksi joukkueiden tasoero tuli näkyviin karualla tavalla niin sisä- kuin ulkopelissä. Kirittäret meni heti jaksojen alussa menojaan ja […]

31.5.2018

Rauman Fera – Kirittäret 0-2 (0-3, 0-5)

Kaksi edellistä ottelua voittaneen kauden yllättäjä Rauman Feran lento hyytyi Otanlahdessa, kun vierasjoukkue Kirittäret nollasi tilanteen. Lievään vastatuuleen pelatussa ottelussa lyötiin taas kauniita juoksuja, mutta kauden ennätysyleisön (674 katsojaa) pettymykseksi joukkueiden tasoero tuli näkyviin karualla tavalla niin sisä- kuin ulkopelissä. Kirittäret meni heti jaksojen alussa menojaan ja vei ottelun puhtaasti 2-0 (3-0, 5-0). Samalla Kirittäret kiilasi kahden pisteen turvin sarjakärkeen, tosin yhden ottelun Manse PP:tä enemmän pelanneena.

Rauma sai ensimmäisellä jaksolla ainoastaan kaksi kotiutusyritystä, jotka teräksinen ulkokenttä niittasi varmasti. Sama sävel jatkui myös toisella jaksolla. Kirittäret pelaa tällä hetkellä sarjan parasta ulkopeliä ja lukkari Mari Mantsinen vei tänään kotijoukkueen lyöjiltä loputkin mehut: tuulisessa säässä Fera sai vain harvoja keskiosumia palloon. Ottelu oli koko ajan käytännössä ”yhtä maalia”, niin iso joukkueiden tasoero oli. Koko ottelun 3-tilanteet menivät Kirittärille 20-6 ja kärkilyöntiprosentit 63-35.

Kirittärien ykköskärki oli odotetun liukas jaloistaan ja tehokas mailassa. Tehot näkyvät myös tilastoissa: kaikki joukkueen neljä kärkipelaajaa mahtuvat kärkilyöntiprosenteissa tehotilaston kymppisakkiin. Kärjestä tehtiin jälleen tänään lähes jatkuvalla syötöllä palottomia ajolähtötilanteita Emma Niemiselle, joka pelasi kauden parhaan pelinsä mailan varressa kotiuttaen vastustamattomilla lyönneillä neljästi. Kauden toistaiseksi jokaisessa pelissä palkittu Nieminen pelaa tällä hetkellä uransa parasta pesäpalloa ja nousi viimeistään tänään yhdeksi vahvaksi ehdokkaaksi jopa Kuukauden pelaajaa valittaessa.

Ykköskärki Ella Korpela petraa jatkuvasti ja hänen kentälle menonsa tulivat kaikki vaikuttavilla suorituksilla. Ellan sisäpeli toi myös yhden uran komeimmista juoksutehoista: 4 tuotua juoksua. Eeva Mäki-Maukola jatkaa vakuuttavia esityksiä vaihtolyöjänä ja linjassa: Mäkki on teholyöntiprosenteissa koko sarjan kakkonen. Myös etukenttä Emma Sallinen – Laura Toikkanen jatkaa tehokkaana. Juoksun naiseen löivät tänään Emma Sallinen, Marjukka Urpelainen, Jessi Vatanen ja Saana Sumén. Eikä unohdeta kakkoskärkeä. Vaikka tehot tänään jäivätkin lieviksi, niin tilanteita pystyttiin jälleen kerran luomaan.

Pelistä ei pelinjohtaja Nalle Viljasella ollut tänään ihmeempää kerrottavaa.

– Peli oli tänään tasapainoista ja hallittua. Muutama turha palo tuli, mutta sekin kuuluu pesäpalloon. Pääasia oli voitto ja pääsy reilun viikon mittaiselle treenijaksolle. Vedämme happea yhden päivän ja sen jälkeen on pelaajilla omaehtoista harjoittelua. Kokoonnumme Hippokselle vasta ensi sunnuntaina lajin pariin. Sen jälkeen meillä onkin tulossa tiivis otteluputki – neljä peliä viikon sisällä. Siihen täytyy valmistautua huolella.

Palkintoraati arvosti tänään ansaitusti Emma Niemisen (I) ja Ella Korpelan (II) suoritukset Kirittärien parhaina. Kirittärien EriKeeper-liimanäpiksi pelinjohto valitsi ottelun loppupuolella pari maukasta koppia ottaneen ja Kirittärille aivan lopussa nollapelin pelastaneelle Iina Valkeejärvelle. Rauman Feran parhaana palkittiin tänä vuonna pelikentille tehokkaasti palannut ja Feran ainoana Kirittärien ulkokenttää haastanut Miia Tervonen. Lukkari Venla Tanhua teki myös mitä pystyi.

Kirittäret palaa seuraavan kerran tositoimiin vasta perjantaina 8.6, jolloin matkataan viime vuosien kiistakumppani Lapuan Virkiän vieraaksi. Tänään Lapua hävisi jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa, mitä ei liene tapahtunut runkosarjassa yli kymmeneen vuoteen. Odotellaan.

Kirittärien seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 10.6., kun vieraaksi saapuu sarjanousija Hyvinkään Tahko.

Viimeaikaisia uutisia