Kirittärien mailassa duurisointu – Lappeenranta nurin kauden parhaalla esityksellä

 – Superpesis

28.5.2018 Kirittäret – Lappeenrannan Pesäysit 2–0 (5–0, 7–2) Kirittäret tarjosi eilen aurinkoisella, joskaan ei helteisellä Hippoksella komealle yli 800 katsojan kotiyleisölle sirkushuveja koko rahan edestä. Joukkue pelasi kauden toistaiseksi parhaan ja tasapainoisimman pelinsä ja jatkoi voittoputkeaan jo neljään otteluun.  Kotijoukkue tuli yhteistyöseura JYPin lailla kuin hurrikaani ottelun molemmille jaksoille ja kellisti tomeralla sisä- ja ulkopelillä […]

28.5.2018

Kirittäret – Lappeenrannan Pesäysit 2–0 (5–0, 7–2)

Kirittäret tarjosi eilen aurinkoisella, joskaan ei helteisellä Hippoksella komealle yli 800 katsojan kotiyleisölle sirkushuveja koko rahan edestä. Joukkue pelasi kauden toistaiseksi parhaan ja tasapainoisimman pelinsä ja jatkoi voittoputkeaan jo neljään otteluun.  Kotijoukkue tuli yhteistyöseura JYPin lailla kuin hurrikaani ottelun molemmille jaksoille ja kellisti tomeralla sisä- ja ulkopelillä Lappeenrannan PesäYsit lopulta lukemin 2-0 (5-0, 7-2). Samalla Kirittäret nousi Kempeleessä kompastuneen Pesäkarhujen ohi jo sarjataulukon kakkoseksi, vain pisteen päähän sarjajohtaja Manse PP:stä.

Jos Kirittäret oli hieman nihkeillyt sisäpelissään sarjan alkukierroksilla, tänään nähtiin Hippoksella vapautuneesti pelannut joukkue, jonka vaihto- ja kotiutuslyönnit olivat paikoitellen lähes silmiä hivelevää katsottavaa. Lyötiin sitten saumasta, rajasta tai väliin, kovilla tai näpyillä, niin lyönneistä löytyi laadukkuutta, joka oli vielä tähän asti jäänyt puuttumaan. Lappeenrannan puolustukseksi on toki sanottava, että suurin osa lyönneistä oli täysin ottamattomia ja olisivat uponneet lähes minkä tahansa joukkueen ulkokenttään. Ulkopelissä vastustajan lyönnit tukahdutettiin niin tehokkaasti, että useimmiten vastustajan etenijät eivät tahtoneet päästä edes kakkospesälle. Peli alkaa olla kuosissaan jo varsin aikaisessa vaiheessa.

Jo ensimmäisen jakson alkutahdit näyttivät mitä tuleman pitää. Lappeenranta aloitti sisällä ja se totesi heti tylysti, että tänään Hippoksella on jokaista vastustajan lyöntiä muuri vastassa. Neljä lyöjää ehti käydä lyömässä, kun taululla oli jo kolme ristiä. Kirittärien tahti jatkui tuimana myös omalla sisävuorolla: kärki rakensi heti palottoman ajolähdön, josta peräjälkeen kotiuttivat Emma Nieminen, Emma Sallinen ja Saana Sumén. Tilanne oli hetkessä 3-0. Kirittäret pääsi oikeastaan vain kahdessa vuoroparissa yrittämään kotiutuksia, kun pienenä kauneusvirheenä toinen vuoropari päättyi palottomassa ajolähtötilanteessa kolmeen paloon ilman ensimmäistäkään kotiutusyritystä. Nieminen ja Sumén löivät kolmannessa vuorossa jakson loppunumeroiksi 5-0.

Toisen jakson Kirittäret aloitti sisällä vielä avausjaksoakin kovemmalla tulituksella: ensimmäisen vuoroparin jälkeen taululla oli jo naaman valkaisevat lukemat 4-0, kun viimeiset katsojat ehtivät hädin tuskin nakkikioskilta takaisin omille paikoilleen. Tämän jälkeen taidettiin alkaa odottamaan vain ottelun päättymistä, sillä PesäYsit pystyi hetkellisesti saamaan hyvillä lyönneillä hieman otetta pelistään kaventamalla tilanteeksi 4-2. Kolmannessa vuorossa jo kahdesti aikaisemmin kakkosrajan puhkaissut ykköskärki Ella Korpela löysi kolmannella yrityksellään sen optimaalisen lyöntikulman, mihin Hippoksella pitää lyödä: tuloksena tyhjään kenttään tyylikäs kunnari. Sumén ja Nieminen kaunistelivat jakson loppulukemiksi 7-2. Koko ottelun kolmostilanteet menivät Kirittärille 19-6. Myös Kirittärien sisäpelitehot (kärkilyöntien onnistumis-% huikeat 74) kertovat ottelun voimasuhteista.

Kirittäret pelasi joukkueena erittäin tasapainoisen pelin, vaikka muutamia turhia virheitä vielä nähtiinkin.  Saana Sumén oli jäätävä mailassa (4 lyötyä) ja osoitti, että Kirittärillä on tarvittaessa neljä kovaa kotiuttajaa. Ella Korpela pelasi kauden parhaan pelinsä. Hänen pystärinsä on tosi arvaamaton ja tänään puhkottiin kakkosrajaa oikein huolella ja palkkiona kauden ensimmäinen kunnari. Ella eteni myös pesävälit liukkaasti ja toi 3 juoksua. Etenijätilastossa ei taida tänäkään vuonna olla Virpi Hukan pysäyttäjää. Tänään Huge toi käsittämättömät 5 juoksua Kirittärille – ja millä tavalla. Jäi tunne, että lähes minkälainen lyönti tahansa riittää, kunhan nainen vain ehtii kolmoselle. Huikeaa on pitkältä sairaslomalta tervehtyneen Hugelin meno juuri nyt. Emma Nieminen oli myös tehokas sisällä ja ulkona – kolme lyötyä ja yksi tuotu juoksu. Mari Mantsisen pelasi jälleen hienon pelin ja osoitti, että perussuoritustaso on selvästi noussut viime vuodesta.

Puhelimitse tavoitettu pelinjohtaja Nalle Viljanen yritti myhäillä pelin jälkeen naama peruslukemilla, vaikka luurinkin välityksellä aisti, että hänellä oli vaikeuksia pidätellä suupielien nousua aina korviin asti.

– Ulkopelimme oli tänään erittäin laadukasta ja sisäpelissä olimme sopineet aika tarkkaan etukäteen mihin lyödään. Tässä onnistuttiin oikeinkin hyvin niin kovilla kuin näpyilläkin. Kärki teki tänään hienoa työtä ja saimme paljon peräkkäisiä onnistumisia. Myös kakkoskärki jatkaa hyvää suorittamista, mikä on jatkon kannalta tosi tärkeää. Tämä oli meiltä kauden parasta tekemistä toistaiseksi. Virpi Hukan nopea kuntoutuminen on ollut itsellenikin pieni yllätys. Tarkoitus oli peluuttaa häntä alkukausi numerolla 4 eli kotiuttajan roolissa, mutta eihän noin hurjaa etenijää voi pitää poissa etenemistehtävistä.

Palkintoraati oli tänään suosiollinen Saana Suménille (I) ja Emma Niemiselle (II). Saanasta siis LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja ja Emmasta ottelun EriKeeper-liimanäppi. Viikon aikana jo kolmannen pelin pelanneelle PesäYseille viikko ei tuottanut ainuttakaan pistettä, mikä on ehdoton yllätys ylempään keskikastiin ennen kauden alkua ennakoidulta joukkueelta. Vieraiden parhaina palkittiin taktisesti välillä erinomaisesti peliä lukenut lukkari Noora Patrikainen (I) sekä vuodesta toiseen hyvillä tehoilla jatkava Inka Pietilä (II).

Viimeaikaisia uutisia