Kirittärien kolmas harjoitusleiri jyväskyläläistyneen Eeva Mäki-Maukolan silmin

 – Superpesis

17.11.2017 Kirittäret vietti kolmatta harjoitusleiriään 10.-12.11. Eeva Mäki-Maukola piti päiväkirjaa viikon ajan ja kertoo millaista on urheilun ja työntekemisen yhdistäminen Jyväskylässä ja millainen on Kirittärien kova harjoitusviikko. Kirittäret vietti kolmatta yhteistä harjoitusleiriään 10.-12.11. Harjoituksellisesti leirin tavoite oli testata pelaajien fyysisen ja henkisen sietokyvyn rajoja. Todella kovan treenipaketin jälkeen joukkue pääsi viettämään ansaitusti pikkujouluja hieman rennommissa […]

17.11.2017

Kirittäret vietti kolmatta harjoitusleiriään 10.-12.11. Eeva Mäki-Maukola piti päiväkirjaa viikon ajan ja kertoo millaista on urheilun ja työntekemisen yhdistäminen Jyväskylässä ja millainen on Kirittärien kova harjoitusviikko.

Kirittäret vietti kolmatta yhteistä harjoitusleiriään 10.-12.11. Harjoituksellisesti leirin tavoite oli testata pelaajien fyysisen ja henkisen sietokyvyn rajoja. Todella kovan treenipaketin jälkeen joukkue pääsi viettämään ansaitusti pikkujouluja hieman rennommissa merkeissä. Kirittärien uusi kasvo Eeva Mäki-Maukola piti päiväkirjaa viime viikon ajan, ja nyt te pääsette kurkkaamaan minkälainen oli Eevan ja Kirittärien kova harjoitusviikko.

Maanantai:

Ensimmäinen viikkoni jyväskyläläisenä alkoi maanantaina Hippoksella lyöntihäkissä Sallisen Emman kanssa klo 8.00. Vähän vajaa tunti pistettiin palloa pressuun maanantaiaamun kunniaksi. Lyöntitoistojen jälkeen suuntasin kaupan kautta kotiin ruuanlaittoon ja joulukorttien tekoon (joulujuttujen kanssahan ei voi ikinä olla liian aikaisessa?). Myöhemmin illalla oli vielä joukkueen yhteiset juoksutreenit Hippoksella ja treenin loppuun tehtiin vielä joukkueessa suuria tunteita herättävä keskivartalosirkus. Tämä kyseinen harjoitus on tullut kieltämättä tutuksi tämän syksyn aikana…

Tiistai:

Vähän liian lyhyiden yöunien jälkeen herätyskello soi aamuyöstä klo 4.00. Kahvi ja pieni aamupala naamaan ja kohti S-Market Vaajalaa työvuoroon. Sain työpaikan Kirittärien yhteistyöverkoston kautta ja iso kiitos siitä Osuuskauppa Keskimaalle ja Vaajalan S-marketille! Tänään minulla oli palvelutorivuoro, johon kuuluu mm. paistopisteen hoitoa, lihojen leikkuuta sekä asiakaspalvelua. Työvuoro loppui klo 12.00 ja työpaikalta painelin suoraan päiväunille.  Kello neljän aamuherätys painoi sen verran, että päikkärit ennen illan treenejä oli ihan must. Illalla oli Graniitissa vielä joukkueen yhteiset lajitreenit, jossa heiteltiin kuntopalloja, lyötiin verkkotoistoja ja näppejä. Riitta Holappa oli myös pitämässä tennispallojen kanssa meille hieman taitotreeniä. Loppuun vielä teimme sen kuuluisan keskivartalosirkuksen.

Keskiviikko:

Keskiviikkona minulla oli tiedossa iltavuoro Vaajalassa, joten päivä alkoi Kuntomaailman punttisalilla, jossa tein päivän voimatreenin. Meillä on keskiviikkoisin yhteinen fysiikkaharjoitus Seppälän Kuntomaailman tiloissa Niina Rinkisen johdolla, mutta tänään olin tosiaan illan töissä, mikä tarkoittaa OT-harjoittelua. Iltapäivällä oli vuorossa taas työvuoro palvelutorilla lihatiskiä hoitaen ja leipiä paistellen. Kun pääsin illalla kotiin, menikin loppu ilta erilaisten tv-sarjojen parissa ja samalla venytellen.

Torstai:

Torstaiaamuna sain nukkua vähän pidempään, kun työvuoro alkoi vasta aamupäivällä klo 10.00. Kassavuoro meni oikein mukavasti ja asiakkaita riitti. Tämän päivän ainoana treeninä on yhteinen lajiharjoitus Graniitissa. Torstaisin heitämme usein lajinomaisia kuntopalloheittoja ja teemme erilaisia ulkopelitrillejä. Nalle juoksuttikin meitä kovan treeniviikon kunniaksi oikein urakalla ja treenin päätteeksi olikin aika kaikkensa antanut fiilis. Ja treenin loppuun mitäs muutakaan kuin vatsalihasjumppaa!

Perjantai:

Tänään alkaa vihdoin joukkueen kolmas leiriviikonloppu, joten tänään ei ollut kalenterissa töitä. Urheilun ja töiden yhdistäminen on ollut todella helppoa, kiitos työnantajani Keskimaan! Aamupäivällä piti vähän siivota, kun sain Korpelan Ellan yökylävieraaksi viikonlopun ajaksi. Ennen joukkueen yhteistä kokoontumista käytiin Nallen ja Toikkasen Lauran kanssa Jyväskylän uudessa kauppakeskuksessa Sepässä Ylen Nenäpäivä radiohaastattelussa sekä kerättiin hetki rahaa lippaisiin hyvän asian puolesta. Nalle keräsi omien sanojensa mukaan silmiä räpyttelemällä toista sataa euroa, jota me Lauran kanssa hieman epäiltiin. Nallen tuntien hän on todennäköisesti huijannut.

Kokoonnuimme joukkueen kanssa viiden aikaan perjantai-iltana Graniittiin, jossa pidettiin ensin palaveria ja juostiin sen jälkeen 30m kennoihin painoliivin kanssa sekä ilman. Testailimme millaisia aikoja saamme mataliin kennoihin Hippoksen korkeisiin verrattuna. Viikonlopun palaverien tärkeänä aiheena oli urheilijane elämä ja siihen kuuluvat valinnat. Tämän takia juoksimme kennoja myös painoliivien kanssa, että näemme mitä muuta kilo lisää tarkoittaa pesäväleillä. Vetojen jälkeen Kihun johtaja Sami Kalaja tuli pitämään meille erilaisia silmä-, käsi- ja -kuulo-harjoituksia. Todella erilaista treeniä, mutta todella mielenkiintoista ja myös hauskaa! Heittelimme pesäpallon sijaan koripalloa, tennispalloa ja osa jopa sulkapalloja. Harjoittelimme havainnointikyvyn rajoja ja erilaisia silmä-käsi-koordinaatiojuttuja, tavotteena taitavuuden kehittäminen. Harjoituksissa ei kyllä naurulta vältytty, kun pääsimme testaamaan muun muassa jonglööraamista koripalloilla.

Lauantai:

Toinen leiriviikonloppupäivä aloitettiin Kuntomaailmalla yhteisellä puntilla. Treeni tehtiin kuntopiirinä ja salilla oli kyllä loistava tekemisen meininki! Nalle ja Pete ruoskivat meitä ylittämään oman mukavuusalueen rajat kerran jos toisenkin. Loppuun teimme vielä lankkukisan, jonka voitti meidän joukkueen nuorin, Karttusen Venla!  Tämän jälkeen käytiin syömässä ja alettiin valmistautua iltapäivän sikatreeniin. Ennen Graniitin salivuoroa pidettiin kuitenkin vielä hieman palaveria. Palaverin jälkeen laitettiinkin sitten hihat heilumaan ja valmistauduimme Nallen sanojen mukaan menemään hämärän rajamaille. Rankasta ulkopelitreenistä kertoi sykemittarien maksimisykkeet (199) sekä kuluneet kalorimäärät (1336). Kovasta treenistä ja väsymyksestä huolimatta nähtiin hienoja suorituksia ja mahtavaa taistelutahtoa. Päivän treenit päätti vielä 5 minuutin vatsalihastesti, jossa meistä vedettiin viimeisetkin mehut irti! Kaikkensa antaneina laitettiin tavarat kasaan ja lähdettiin viettämään joukkueen yhteisiä pikkujouluja. Kiitos Landis+Gyrille tilan järjestämisestä ja herkullisesta jouluruuasta!

Sunnuntai:

Yhteisen leiriviikonlopun päätti iltapäivän palaveri Hiltonilla. Tämän jälkeen matkapelaajat pääsivät lähtemään takaisin kotia kohti ja me muutkin päästiin viettämään sunnuntaita. Todella kovat treenit vaativat kyllä sunnuntaina veronsa ja koko päivä menikin oikeastaan levätessä ja palautuessa viikon treeneistä. Loppuillan vietin puhelimen ääressä kavereille soitellen ja tv:tä katsoen. Mestareiden mestari-ohjelman jälkeen oli hyvä lähteäkin jo nukkumaan. Tämä viikko oli ohjelmassamme merkitty kovaksi treeniviikoksi ja siltä se myös sunnuntaina tuntui. Nalle painotti, että tämän viikonlopun tarkoitus on mennä sinne epämukavuusalueelle ja tehdä suorituksia todella väsyneessä tilassa. Siinä ainakin onnistuttiin. Joukkueen tekemistä oli muutenkin todella kiva katsoa viikonlopun ajan. Tekemisen taso ja ennen tahtotila olla koko ajan parempi on kaikilla aivan tapissa. Tästä on hyvä jatkaa kevyempää viikkoa kohti ja sitten taas mennään kovaa!

– Eeva

Viimeaikaisia uutisia