Kirittärien hurja vire vieraspelikiertueella jatkuu – Lipottarille kylmää kyytiä Raksilan helteessä

 – Superpesis

20.7.2018 Oulun Lipottaret – Kirittäret 0-2 (0-9, 1-5) Lipottaret ei päässyt missään vaiheessa iholle, kun vahvasti ulkona ja ajoittain murskaavasti sisällä esiintynyt Kirittäret vei helpon oloisesti pisteet Jyväskylään numeroin 0-2 (0-9, 1-5). Legendaarisella Raksilan kentällä ottelun hahmo oli 1+3 lyönyt ja kolme tuonut Kirittärien kapteeni Emma Nieminen. Oulu aloitti pelin sisällä, mutta Kirittärien ulkokenttä piti […]

20.7.2018

Kuva Kari Korhonen

Oulun Lipottaret – Kirittäret 0-2 (0-9, 1-5)

Lipottaret ei päässyt missään vaiheessa iholle, kun vahvasti ulkona ja ajoittain murskaavasti sisällä esiintynyt Kirittäret vei helpon oloisesti pisteet Jyväskylään numeroin 0-2 (0-9, 1-5). Legendaarisella Raksilan kentällä ottelun hahmo oli 1+3 lyönyt ja kolme tuonut Kirittärien kapteeni Emma Nieminen.

Oulu aloitti pelin sisällä, mutta Kirittärien ulkokenttä piti mainiosti ja kotijoukkue sai omalla vuorollaan vain kaksi 2-tilannetta. Kirittärien oma sisävuoro lähti hienosti liikkeelle, kun kärki meni kentälle ja Marjukka Urpelainen vei takapesät täyteen. Kotikatsomoissa odotettiin ajolähtöä, mutta kärki lähtikin merkkaamattomalla kotiin heti seuraavalla lyönnillä – tuloksena kaksi paloa ja varsinaiset kotiuttajat eivät päässeet pelin päälle kuin vaihtajina.

Toisen vuoroparin aloittavalla Oulun Juulia Saloselle rakennettiin ajotilanne, mutta sadannen naisten superpesiksen runkosarjan ottelun pelannut Iina Valkeejärvi poltti kärkietenijän kotiin. Kirittäret oli myös jotenkin vaisu hyvän alun jälkeen tulleeseen takapakkiin edellisessä sisävuorossa eikä saanut edes kotiutustilannetta aikaiseksi.

Ottelu ratkesi Kirittärien 3. vuoroparin tasoittavalla. Ensin Emma Sallisen ottamaton lyönti 2-jatkeelle saatteli kotiin Camilla Kirsilän. Sitten Lipottarien polttoheitto kakkoselle meni pesävahdin ohi ja Kirittäret sai kaksi juoksua lahjana ja tilanne oli 0-3. Kaksi paloa alla ja Emma Nieminen tuli lyömään 2/3-tilanteessa: kolmosjatkeelta aivan rajasta pallon horisonttiin – tuloksena kunnari ja tilanne oli jo 0-6. Kirittärien peli oli tämän jälkeen vapautunutta ja Oulun kipsaantunutta ja vuoropari päättyi vieraille lopulta 0-9.Samoin jakson loppulukemat.

Pelin loppu oli kosmetiikkaa, kun toisen jakson aloittavan jälkeen taululla olivat 0-3 -lukemat. Jyväskylä oli erinomainen ulkona ja riittävän tehokas sisällä. Juulia Salonen löi Lipottarien kavennuksen ensimmäisen tasoittavalla, mutta toinen jakso siis lopulta vieraille 1-5. Ottelun 3-tilanteet menivät Kirittärille 23-7.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen on erittäin tyytyväinen joukkueensa nykyvireeseen.

– Olemme pelanneet nämä kaksi vieraspeliä hyvin ulkona ja saaneet paljon hyviä lyöntejä, siinä pelkistetysti syy näihin isonumeroisiin voittoihin. Vastustajat on käyty tarkkaan läpi ja lopputulos on ollut meille hyvä. Tänään ratkaiseva pelaajamme oli Mari Mantsinen, joka teki kotijoukkueen kentällemenon todella vaikeaksi, kun taas virkasisar Kärsämä ei tänään ollut aivan yhtä loistava kuin keväällä Jyväskylässä. Tuomarilinja oli salliva mutta tasapuolinen, kun päätuomari Kosti Rautiainen ei katsonut liikaa kelloa vuoronvaihtojen välissä ja molemmat joukkueet ehtivät tankkaamaan hyvin hellekelissä. Näissä kolmessa viimeisessä vieraspelissä teemana on ollut koko ajan pelata potentiaalista puolivälierävastustajaa vastaan. Jokaiseen peliin olemme lähteneet tekemään vain yhtä asiaa kerrallaan. Niin myös lauantaina Lappajärvellä.

Kirittärien parhaana palkittiin kärkillyöntitilaston ykkönen Emma Nieminen (1+3 lyötyä, 3 tuotua ja 9 kärkilyöntiä). Mari Mantsinen sai palkinnon loistavasta lukkaripelistä ja palkittiin EriKeeper -liimanäppinä. Lipottarien 0-tilanteen purku oli erittäin vaikeaa ja ykköspaloja taisi tulla jopa toista kymmentä. Palkittujen lisäksi joukkueessa oli taas paljon muitakin onnistujia: Saana Sumén (3/0), Marjukka Urpelainen (1/2), Emma Sallinen (1/2), Eeva Mäki-Maukola (0/3), Ella Korpela (1/1) ja Mantsinen (1/1). Merkittävää Kirittärien sisäpelin toimivuudesta on se, että 100. juhlaotteluaan pelannut viime ottelujen kuumin joukkueen kotiuttaja Iina Valkeejärvi ei saanut tänään kuin yhden kotiutustilaisuuden – ja onnistui siinä. Lipottarien harvoja onnistujia olivat Itä-länsi -pelaaja Eveliina Lämsä ja kotiuttajajokeri Juulia Salonen.

Kirittäret päättää runkosarjan ja kolmen vieraspelin kiertueensa lauantaina Lappajärvellä. Ottelu alkaa klo 13. Hippoksen kotiyleisö pääsee ihailemaan huippuvireistä kotijoukkuetta keskiviikkona 25.7. Vastustaja selviää vasta sarjan viimeisellä kierroksella sunnuntaina.

Viimeaikaisia uutisia