Kirittärien Fanikatsomo haastatteli Camilla Kirsilää

 – Superpesis

Pienellä Kirittärien superpesiksen ottelutauollakin Kirittärien Fanikatsomon Facebook-sivustolle tulee pelaajahaastatteluja ja analyysiä tähän asti kuluneesta kaudesta. Camin haastattelu on julkaistu alun perin Facebookissa Kirittärien Fanikatsomo-ryhmässä. Ei mikään Hämeen hitain – Camilla Kirsilä nousi vihdoin unelmapaikalleen Kirittärien 2-koppariksi Camilla Kirsilä on hyvä esimerkki joukkueelleen tärkeästä pelaajasta, joka on hyvistä pelisuorituksistaan huolimatta jäänyt usein isojen otsikoiden ja näkyvämpien pelaajien […]

Pienellä Kirittärien superpesiksen ottelutauollakin Kirittärien Fanikatsomon Facebook-sivustolle tulee pelaajahaastatteluja ja analyysiä tähän asti kuluneesta kaudesta.

Camin haastattelu on julkaistu alun perin Facebookissa Kirittärien Fanikatsomo-ryhmässä.

Ei mikään Hämeen hitain – Camilla Kirsilä nousi vihdoin unelmapaikalleen Kirittärien 2-koppariksi


Camilla Kirsilä on hyvä esimerkki joukkueelleen tärkeästä pelaajasta, joka on hyvistä pelisuorituksistaan huolimatta jäänyt usein isojen otsikoiden ja näkyvämpien pelaajien varjoon. Toisaalta hän on kovalla puurtamisella ja hämäläisellä sisukkuudella tehnyt nöyrästi töitä ja edennyt hitaasti mutta varmasti kohti unelmiaan. Katsomoon jää ehkä usein mielikuva miellyttävästä, rauhallisesta, ei kovin vähästä hätkähtävästä ja ehkä jopa hieman hiljaisesta pelaajasta. Tahtoa ja määrätietoisuutta on kuitenkin paljon ja sisäpelissäkin Camin napakat 2- tai 3-puolen rajalyönnit ovat usein yllättäneet vastustajan ulkokentän.

Jos hämäläisyyttä Kirsilässä on rauhallisuus, niin mistään hitaasta hämäläisestä ei hänen kohdallaan todellakaan voida puhua: Cami on pelannut koko uransa Kirittärissä etenijäjokerina. Viime vuosilta hänet muistetaan Virpi Hukan toipilasaikojen luotettavana stuntmanina kopparin tontilta, mutta tänä vuonna hän on viimein noussut parrasvaloihin: pitkäaikainen unelma ulkopelipaikasta Kirittärien paidassa toteutui viimein. Oppivuodet ovat nyt takana ja kauden alusta lähtien hän on pelannut joukkueensa 2-kopparina.

Camilla Kirsilä on kulkenut pitkän tien pesäpallon parissa. Ura aikuisten sarjoissa alkoi jo kesällä 2005, kun Cami pääsi vasta 13-vuotiaana edustamaan kasvattajaseuraansa Ikaalisten Tarmoa suomensarjassa. Superepesisdebyytti tuli kesällä 2013, kun Mansen Räpsä (nykyisin Manse PP) nousi naisten pääsarjaan. Mahtuipa väliin vielä yksi vuosi Hyvinkään Tahkossa ykköspesiksen parissa ja paluu Manseen ennen Kirittäriin siirtymistä syksyllä 2016.

Sinulla on nyt alkanut 4. vuosi Kirittärissä. Mitä tämä aika on sinulle antanut?

– Aika Kirittärissä on tuonut elämäni parhaimpia hetkiä ja muistoja pesäpallon parissa, mm. mestaruudet. Toisaalta se on antanut paljon myös muuhun elämään ja on saanut tutustua hienoihin ihmisiin. Olen myös mielestäni harpannut pelaajana ison askeleen täällä pelaajana ja saanut lisää varmuutta pelaamiseeni.

Miltä tuntui nyt lähteä uuteen kauteen, kun viimein sait vakipaikan ulkokentällä 2-kopparina?

– Hienoltahan se tuntui. Junnuvuosina sitä ihaili miten hyviä Kirittäret on, eikä osannut edes kuvitella, että itse pelaisi joskus Kirittärissä kopparin tontilla. Ulkopeli on ollut aina se mikä sytyttää.

Millä tavoin olet harjoitellut Ella Korpelan kanssa kopparien välistä yhteistyötä?

– Koronan takia keväällä jäi etelänleiri väliin jossa olisi voinut hioa paremmin kopparipeliä. Heti kun päästiin ulos tekemään lajia, päästiin myös kopparipeliä reenaamaan hyvin. Talvella tietysti Hipposhallivuoroilla jonkun verran. Nyt muutaman pelin jälkeen yhteistyö tuntuu menevän koko ajan eteenpäin, olemme palaveeranneet paljon keskenämme ja valmennusjohdon kanssa asian tiimoilta.

Minkä asioiden kehittämiseen olet talviharjoittelun aikana kiinnittänyt erityistä huomiota?

– Olen perehtynyt enemmän vaihtotilanteeseen 0-tilanteen lisäksi, mikä on tuonut uutta vastuuta sisäpeliini. Se on kyllä antanut uutta puhtia ja mielenkiintoa reenaamiseen.

Olet joukkueen paras käsittelemään virveliä 😉 Tykkäätkö kalastuksesta?

– Heh, tykkään olla järvellä mutta kalastus ei ihan ole mun juttu 😀 . Viihdyn kyllä enemmän rumpusatsin äärellä (kalastusvälineen lisäksi virveli on myös pikkurumpu, toim. huom.).

Mitenkäs musahommat ovat edenneet tämän hankalan kevään aikana?

– Musahommissa on aina jotain pientä vireillä, se on mukavaa vastapainoa urheilulle. Nyt koronan aikana syntyi muusikkoystäväni Petjan kanssa uusi biisi ja rummut olisi tarkoitus äänitellä 12.7 Helsingin suunnilla.

Seurasiirtojen ja lopettamisten jälkeen olet nyt myös joukkueen nestori. Onko tämä tuonut jotain uutta rooliisi joukkueessa?

– Niinhän siinä on käynyt. Eipä mitään suurempaa. Pitäisi vähän osata ”konahtaa” vanhimpana jos tarve vaatii. Saas nähdä tuleeko sellaista hetkeä, että meikäläinenkin ärähtää 😀 .

Fanikatsomo onnittelee tällä haastattelulla 03.07. syntymäpäiviään viettänyttä Camia!

Kuva: Foto-Antti

#yhdessähuipulla2020 #fanikatsomo #fotoantti #pelaajahaastattelu

Viimeaikaisia uutisia