Halli-SM-finaaliin

 – Superpesis

11.3.2019 Iina Valkeejärvi tykitti Kirittäret vaivatta Halli-SM-finaaliin Kirittärien ja Lapuan välinen välieräottelu Porin Karhuhallin lauantai-illassa ei mennyt siihen trilleri-sarjaan, mitä joukkueiden monissa aiemmissa otatuksissa on nähty. Kirittäret loi huomattavasti enemmän tilanteita (3-tilanteet 19-6) ja hallitsi ottelua käytännössä koko ajan. Loppunumerot Kirittärille 2-0 (2-1, 5-1). Sunnuntain finaalissa vastaan tulee kotijoukkue Porin Pesäkarhut. Ottelun varsinaiseksi ratkaisuksi muodostui Iina […]

11.3.2019

Iina Valkeejärvi tykitti Kirittäret vaivatta Halli-SM-finaaliin

Kirittärien ja Lapuan välinen välieräottelu Porin Karhuhallin lauantai-illassa ei mennyt siihen trilleri-sarjaan, mitä joukkueiden monissa aiemmissa otatuksissa on nähty. Kirittäret loi huomattavasti enemmän tilanteita (3-tilanteet 19-6) ja hallitsi ottelua käytännössä koko ajan. Loppunumerot Kirittärille 2-0 (2-1, 5-1). Sunnuntain finaalissa vastaan tulee kotijoukkue Porin Pesäkarhut.

Ottelun varsinaiseksi ratkaisuksi muodostui Iina Valkeejärven toisen jakson 3. vuoroparissa iskemä läpilyönti 2-jatkeelta, jonka seurauksena Kirittäret karkasi 3-1 johtoon. Aiemmin Valkeejärvi oli ratkaissut avausjakson Kirittärille lyömällä 1. jakson voittojuoksun 2-1.

– Lapua sytyttää aina pelaamaan, joten tähän otteluun oli helppo latautua. Koko ajan oli semmoinen olo, että ollaan niskan päällä. Luotto omiin on kyllä kova, tuumasi käheä-ääninen ottelun parhaana pelaajana palkittu Inski.

Aina analyyttinen pelinjohtaja Nalle Viljanen oli tyytyväinen voittoon, mutta näki vielä parantamisen varaa omiensa otteissa.

– Sisäpelissä teimme muutamia hölmöjä ratkaisuja, mutta ottelu osoitti kyllä meidän potentiaalin mailassa. Olihan siinä monta hienoa lyöntiä, mutta työmaata vielä riittää. Ulkopeliimme olen tyytyväinen, 0-tilannepelaaminen oli laadukasta samoin kuin pelinluku ylipäätään

Kirittäret olikin iskenyt tämän hetken kovimmat lyöjätykkinsä (Sumén, Valkeejärvi, Eskola) jokeripaitaan ja pelasi näin ilman etenijäjokeria. Lopputulos oli aika häkellyttävä, vaikka pieniä virheitä myös nähtiin. Kolmesti onnistuneen Valkeejärven sivallukset olivat myrkkyä Lapuan ulkokentälle. Saana Sumén jakaa tasaisen varmaa suorittamista halipeleissä ja onnistui välierässä myös kahdesti. Kertaalleen onnistuivat Siri Eskola ja Emma Sallinen. Kirittärien ulkopelin ehdoton lukko oli Marjukka Urpelainen, joka pelasi erittäin laajaa tonttia ja naulasi pesillä vaikeimmatkin heitot varmasti räpsäänsä. Mari Mantsinen oli päätä ylempänä muita finaalien huippulukkareita.

Viimeaikaisia uutisia