4. Finaali – sarja jatkuu

– Superpesis, Yleinen

14.9.2014 Aurinkoinen syyssää ja hieno määrä yleisöä oli löytänyt tiensä Hippokselle Kirittärien ja Lapuan finaalisarjan neljänteen otteluun. Ottelu, kuten koko sarjakin oli tasaista vääntöä, ja Lapua tasoitti sarjavoitot lukemiin 2-2. Viides ja ratkaiseva ottelu pelataan Lapualla ensi viikon lauantaina. Ottelu alkoi Virkiän sisävuorolla. Kärkenä pelannut Paula Saloranta palaa kakkospesälle, ja numerolla kaksi pelaava Elina Mäki […]

14.9.2014

Ottelu alkoi Virkiän sisävuorolla. Kärkenä pelannut Paula Saloranta palaa kakkospesälle, ja numerolla kaksi pelaava Elina Mäki kolmospesälle. Vieraat rakentavat kuitenkin kahdella palolla ajolähtötilanteen, mutta Kirittärien Emma Nieminen hoitaa pallon kotipesään ennen etenijää. Omalla sisävuorollaan Kirittäret eivät saa etenijää edes kakkospesälle asti, vaan matka loppuu aina viimeistään kakkospesän rajaviivalle.

Jakson ensimmäinen juoksu nähdään toisen aloittavalla, kun Lapuan kärki rakentaa ajolähtötilanteen ja joukkueen kippari, Enni Kylä-Kause tulee lyömään. Välilyönnin turvin Saloranta tuo tilanteeksi 1-0. Saija-Maria Saaren ja kotijoukkueen pienen avustuksen myötä ajotilanne jatkuu. Lyöjäjokeri Maija Kaappola tulee tilannetta purkamaan, ja pomppupallo kolmospuolelle saattaa Virkiän 2-0 johtoon, kun polttoheitto karkaa Hukalta ohi kotipesän.

Kirittäret vastaavat omalla tasoittavallaan, kun Virpi Hukka saatellaan kolmoselle Laura Nuutisen ja Aino-Kaisa Mantereen avulla. Hyvässä lyöntikunnossa ollut Tiina Tolonen ryhtyy ajolähtötilannetta purkamaan. Kakkospuolen maalyönnillä tilanne on 1-2, kun polttoheitto ei tartu Lapuan lukkarin, Jenna Kammi-Rahnaston räpylään. Tilanne saadaan jatkumaan, ja Kira Anderssonin kakkospuolen lyönti sirvahtaa Emmi Viitalan räpylästä. Tilanne on tasan 2-2.

Seuraavat juoksut nähdään neljännen aloittavalla, kun Paula Saloranta juoksee kotipesään kolmospesälle suuntautuneen harhaheiton turvin. Janette Lepistön keskikentän pallo sirvahtaa Johanna Vikmanin räpylästä, ja tilanne on 2-4. Enempää juoksuja ei ensimmäisellä jaksolla nähdä.

Toisen jakson kolmesta juoksusta vastaavat vain vierasjoukkueen pelaajat. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Janette Lepistö kotiuttaa Elina Mäen. Vieraiden tiivis ulkopeli tekee Kirittärien kentällemenoista hankalaa, eikä tilanteita saada rakennetuksi. Loput juoksut nähdään kolmannen tasoittavalla, kun Enni Kylä-Kause ja Lepistö onnistuvat kotiutuksissaan. Ottelun loppulukemat Lapuan Virkiälle 0-2 jaksolukemin 2-4 ja 0-3.

Ottelun parhaina palkittiin Kirittäriltä Emma Nieminen ja Kira Andersson sekä Lapuan Virkiältä Elina Mäki ja Emmi Viitala.