Varmalla pelillä kolme pistettä

– Superpesis, Yleinen

30.7.2014 Kirittärien ja Viinijärven välinen ottelu Hippoksella tarjosi yleisölle auringonpaistetta, pari kunnaria sekä komeita välilyöntejä. Ottelu päättyi Kirittärien voittoon 2-0, jaksolukemin 6-2 ja 3-1.Ensimmäisen jakson Viinijärvi aloittaa sisällä, ja rakentaa heti kärjellään ajolähtötilanteen. Lyöjäjokeri Saara Suomalainen pääsee tilannetta purkamaan, mutta ei onnistu kotiutuksessaan. Tilanne kuitenkin jatkuu, mutta vieraiden juoksutili ei ensimmäisessä vuoroparissa vielä aukea.Omalla sisävuorollaan […]

30.7.2014

Kirittärien ja Viinijärven välinen ottelu Hippoksella tarjosi yleisölle auringonpaistetta, pari kunnaria sekä komeita välilyöntejä. Ottelu päättyi Kirittärien voittoon 2-0, jaksolukemin 6-2 ja 3-1.Ensimmäisen jakson Viinijärvi aloittaa sisällä, ja rakentaa heti kärjellään ajolähtötilanteen. Lyöjäjokeri Saara Suomalainen pääsee tilannetta purkamaan, mutta ei onnistu kotiutuksessaan. Tilanne kuitenkin jatkuu, mutta vieraiden juoksutili ei ensimmäisessä vuoroparissa vielä aukea.Omalla sisävuorollaan Virpi Hukka kertoo vastustajille heti olevansa pelituulella. Kunnari tyhjään kenttään, ja tilanne on 1-0. Emma Nieminen kotiuttaa omalla vuorollaan Hukan, ja tilanne on ensimmäisen vuoroparin jälkeen 2-0. Toisessa vuoroparissa viinijärveläiset eivät vieläkään saa juoksuja tehtailtua. Sen sijaan Laura Nuutinen jatkaa siitä mihin Hukka ensimmäisessä vuoroparissa jäi, ja lyö pakkon kakkospuolelta maisemiin. Mira Kolehmainen kiirehtii kotiin ja Nuutinen kiertää itse kunnarin.  Numeroita suurentaa vielä Johanna Vikman, jonka välilyönnillä Nuutinen ehtii hyvin kotipesään. Lukemat ovat tässä vaiheessa 5-0.Kolmannessa vuoroparissa myös vierailijoiden juoksutili aukeaa. Eeva Mäki-Maukola kotiuttaa Laura Määtän, ja hetken jo näyttää, että juoksu on varma. Tuomari kuitenkin vaihtaa tuomionsa, ja tilanteesta syntyy ensimmäinen palo. Myös toinen palo tulee kotipesään, mutta vierasjoukkue rakentaa vielä tilanteen. Saara Suomalainen kaventaa tilanteeksi 5-1 Johanna Raution juostessa kotiin. Jakson viimeisessä vuoroparissa kotijoukkueen kärki rakentaa nopeasti tilanteen, ja Niemisen välilyönnillä Kolehmainen tuo joukkueen kuudennen juoksun. Omalla sisävuorollaan viinijärveläiset rakentavat vielä kolmostilanteen, josta Laura Määttä kotiuttaa kolmospuolen lyönnillään Mari Mantsisen. Jakso päättyy lukemiin 6-2.Toinen jakso alkaa Kirittärien sisävuorolla, ja Vikman lyö illan toisen juoksunsa Nuutisen ehtiessä kotipesään. Omalla tasoittavallaan vierailijat jäävät nollille. Tilanteiden rakentelusta vaikeaa tekee Kirittärien etukenttä Vikmanin ja Valkeejärven johdolla.  Toinen vuoropari jatkuu kärjen vahvalla työskentelyllä, sillä Nuutinen purkaa takatilanteen ja Kolehmainen tuo tilanteeksi 2-0. Vielä Tiina Tolonen lyö ja Hukka tuo, tilanne on 3-0. Viinijärven sisävuoro alkaa kahdella ykköspalolla, mutta kolmostilanteita saadaan kuitenkin rakennettua. Näistä ei juoksuja tule. Vieraiden ainoa juoksu syntyy kolmannessa vuoroparissa, kun Inka Pietilä kotiuttaa Maria Heikkisen kotijoukkueen pienen ajatuskatkoksen seurauksena. Myös Suomalainen pääsee yrittämään kotiutusta, tuloksetta. Toinen jakso päättyy 3-1.Ottelussa palkittiin kotijoukkueelta Mira Kolehmainen ja Laura Nuutinen sekä Viinijärveltä Laura Määttä ja Inka Pietilä. Kolmostilanteet menivät tasaisesti 13-10. Kirittärien runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan 9.8. jolloin vastustajana on Roihu Helsingistä.