Välieristä voitokas avaus

– Superpesis, Yleinen

27.8.2014 Kirittärien ja Kempeleen Kirin välieräsarja alkoi syksyisissä tunnelmissa. Reilu neljäsataa katsojaa oli verhoutunut viittojen ja varjojen alle, kun naisten superpesiksen välieräottelu pelattiin Hippoksella. Sarjan ensimmäinen ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon jaksolukemin 2-0 ja 1-1.Ensimmäinen jakso alkoi Kempeleen kehnolla sisävuorolla. Neljä lyöjää ja kolme paloa antoi Kirittärille hyvän asetelman hyökätä omalla sisävuorollaan. Näin joukkue myös […]

27.8.2014

Kirittärien ja Kempeleen Kirin välieräsarja alkoi syksyisissä tunnelmissa. Reilu neljäsataa katsojaa oli verhoutunut viittojen ja varjojen alle, kun naisten superpesiksen välieräottelu pelattiin Hippoksella. Sarjan ensimmäinen ottelu päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon jaksolukemin 2-0 ja 1-1.Ensimmäinen jakso alkoi Kempeleen kehnolla sisävuorolla. Neljä lyöjää ja kolme paloa antoi Kirittärille hyvän asetelman hyökätä omalla sisävuorollaan. Näin joukkue myös teki, ja jakson ainoat juoksut nähtiinkin juuri ensimmäisen tasoittavalla. Mira Kolehmaisesta tulee ensimmäinen palo ykköselle, mutta tuttuun tapaan kärkikolmikko Virpi Hukka, Laura Nuutinen ja Emma Nieminen rakentavat tilanteen. Tiina Tolonen tulee takatilanteessa lyömään, ja hänen pussinpohjallaan Hukka tuo tilanteeksi 1-0. Kotiutusyrityksiä pääsee jatkamaan Mantere, jonka lyönnillä Nuutinen palaa kotiin. Vielä lyömään astuu Iina Valkeejärvi, jonka komealla välilyönnillä Tolonen tuo 2-0 lukemat.Seuraavien vuoroparien aikana tilanteenrakentelu on molemmin puolin haastavaa ja sateisen sään myötä huolelliset ratkaisut korostuvat. Kempeleen ensimmäinen kolmostilanne nähdään neljännen aloittavalla, kun Essi Kylli rakentaa tilanteen. Ajolähtötilannetta tulee purkamaan Meri Kontu, mutta Emma Nieminen lopettaa jakson polttamalla etenijän kotiin.Toiselle jaksolle sää kirkastuu, mutta välierien luonteen mukaisesti ei juoksujuhlia nähdä tälläkään jaksolla. Ensimmäisen vuoroparin aikana molemmat joukkueet saavat rakennettua kolmostilanteet, mutta pallo ehtii ennen etenijöitä kotipesään. Numerot taululla vaihtuvat vasta kolmannessa vuorossa, kun ottelun ykköspalkittu Hukka saatteli ensiksi Aino-Kaisa Mantereen kolmospesälle ja samalla lyöntivuorolla kotiutti kakkospolttajan ja kakkosvahdin väliin suuntautuneella maalyönnillä tilanteeksi 1-0. Omalla tasoittavallaan Kempele vastaa rakentamalla kärjellään palottoman ajolähtötilanteen. Patrikainen nappaa kuitenkin kärpäsen kolmoselta. Kolmospesään suuntautuneella harhaheitolla Kempeleen Anu Pulkkinen tuo kuitenkin tilanteeksi 1-1. Nämä jäävät myös jakson loppulukemiksi, eikä Kempeleen pelinjohtajan Jarkko Kokon ottama aikalisäkään riitä jaksovoittoon.Ottelussa palkittiin Kirittäriltä Virpi Hukka sekä Laura Nuutinen. Vierasjoukkueesta palkinnon pokkasivat Jenni Jussila ja Eveliina Kesti. Välierät jatkuvat perjantaina vierasottelulla Kempeleessä ja seuraavan kerran pelataan sunnuntaina Hippoksella klo 17.00. Ottelupöytäkirja