Kuulumiset ennen kauden avausta

 – Superpesis, Yleinen

Julkaistu 13.5.2014 Naisten superpesiskausi käynnistyy keskiviikkona. Kirittärien ensimmäinen vastustsaja on Vuokatti, ja joukkue matkaa Kainuun maisemiin avamaan uutta pesiskautta. Vaikka kesä ja runkosarja ovat vasta alkamassa, on joukkueessa tehty pitkä matka talven mittaan. Joukkueen kapteeniksi valittu Laura Nuutinen kertoo, että paljon on tehty töitä, ja kauden alku on odotettu. Helmi-maaliskuussa alkoivat hallin seinät puuduttaa ja […]

Julkaistu 13.5.2014

Naisten superpesiskausi käynnistyy keskiviikkona. Kirittärien ensimmäinen vastustsaja on Vuokatti, ja joukkue matkaa Kainuun maisemiin avamaan uutta pesiskautta. Vaikka kesä ja runkosarja ovat vasta alkamassa, on joukkueessa tehty pitkä matka talven mittaan. Joukkueen kapteeniksi valittu Laura Nuutinen kertoo, että paljon on tehty töitä, ja kauden alku on odotettu. Helmi-maaliskuussa alkoivat hallin seinät puuduttaa ja halu pelaamaan oli kova. Nyt sarjan alku on enää yhden yön päässä.

Kirittärien kausi alkoi lokakuussa training campilla, jossa mukana olivat B-tytöt ja naisten ykköspesisjoukkue sekä superpesiksen pelaajia. Varsinainen stratti harjoituskauteen pidettiin marraskuun alussa, jolloin mukana oli 20 pelipaikasta taistelevaa urheilijaa. Tammikuun lopussa ryhmä tiivistettiin 16 pelaajaan. Koska joukkue on aiempiin kausiin verrattuna hyvin nuori, on talvikaudella toistoja tehty huomattavasti edelliskausia enemmän ja haettu suoritusvarmuutta, kertoo pelinjohtaja Nalle Viljanen.

Hallikauden peleissä joukkue kohtasi Viinijärven, Vuokatin ja Kankaanpään joukkueet. Perinteiseen tapaan peleissä testattiin erilaisia kokoonpanoja ja haettiin toimivia ratkaisuja. Hallikausi oli oikeastaan sitä, mitä siltä haettiinkin, ja yksi tärkeimmistä päätöksistä joka sen aikana tehtiin, oli joukkueen lukkarivalinta. Talven aikana lautasen ääressä nähtiin sekä Tiina Tolonen että Noora Patrikainen, ja alkuturnauksen jälkeen sovittiin, että runkosarja käynnistyy Nooran pelatessa lukkarina. Tämä antoi keskittymisrauhan molemmille pelaajille ja tarjosi lisää mahdollisuuksia ulkopeliin.

Kesän runkosarjaan Viljanen suhtautuu odottavasti. Välisarja, joka pelataan juhannuksen jälkeen,  ei tarjoa helppoja pisteitä. Vastassa ovat Pori ja Lapua, ja joukkueiden kesken piste-erot voivat näissä peleissä nousta suuriksi.  Joukkue valmistautuukin näihin peleihin kuten syksyn pudotuspeleihin – vain voitot lasketaan.

Pelinjohtaja ymmärtää myös, että joukkueen uudistuttua ja nuorennuttua, on malttia löydyttävä niin pelaajilta, pelinjohdolta kuin yleisöltäkin. Tämän kauden joukkue ei ole enää niin kokenut kuin aiemmat, mutta potentiaalia siitä löytyy. Tiina Tolonen tulee varmasti olemaan kova tälläkin kaudella. Emma Nieminen, Jenna Hakkarainen ja Kira Andersson tulevat varmasti olemaan hyviä ja nostamaan tasoaan kauden edetessä. Myös valmennuspuolella on  nähty muutoksia, sillä fysiikkavalmentajaksi saatiin salibandyn puolelta Jussi Peltotalo. Kaikkiaan joukkueessa on hyvä tasapaino niin pelaajien kuin valmennuksenkin suhteen.

Ensimmäistä vastustajaa, Vuokattia, Viljanen kuvailee nuoreksi ja yllätykselliseksi. Joukkueessa on paljon pelaajia, joiden vahvuuksia ei tunneta, ja sieltä voi tulla yllätyksiä, ellemme ole valmiina, kertoo Viljanen. Joukkueen pelaajista suurin osa on Sotkamon urheilulukiossa ja saa siellä erittäin hyvää valmennusta. Uskon Vuokatin taistelevan pudotuspelipaikasta tänä kesänä. Kirittärien oma kausi avataan yksinkertaisilla ja riittävillä ratkaisuilla, emmekä lähde pelaamaan liian vaikeaa peliä, tiivistää Nalle. Joukkueen kapteeni, Laura Nuutinen kertoo joukkueen olevan valmiina, muttei valmis. Vuokattiin suunnataan nauttimaan ja hakemaan alkutahdit runkosarjalle.

Kirittäret tavoitteena huomenna alkavalle kaudelle on se, että runkosarjan sijoitus on parempi kuin viime vuoden kolmas. Ennen syksyn parhaita pelejä keskitytään runkosarjasta nauttimiseen ja onnistumisten sekä pisteiden keräämiseen. Kotikausi avataan keskiviikkona 21.5. Hippoksen uudistetulla nurmella, mutta sitä ennen kohdataan vieraissa Vuokatin lisäksi Viinijärvi. 

Viimeaikaisia uutisia