Vuokatin Veto jäi Hippoksella nollille

– Superpesis, Yleinen

11.7.2014 Kirittärien ja Vuokatin kauden toinen kohtaaminen pelattiin kotijoukkueen tahdissa. Kirittäret voittivat kolmostilanteet 12-5 ja pitivät peliä hallussaan muutoinkin läpi ottelun. Jaksolukemat 4-0 ja 2-0 jättivät kolme pistettä Jyväskylään. Ottelun alku ei ollut paras mahdollinen kummallekaan joukkueelle. Vuokatti ei saanut tilanteita rakennetuksi, ja Kirittärienkin saldona oli kolmen lyöjän jälkeen jo kaksi paloa. Tilanne kuitenkin rakennettiin […]

11.7.2014

Kirittärien ja Vuokatin kauden toinen kohtaaminen pelattiin kotijoukkueen tahdissa. Kirittäret voittivat kolmostilanteet 12-5 ja pitivät peliä hallussaan muutoinkin läpi ottelun. Jaksolukemat 4-0 ja 2-0 jättivät kolme pistettä Jyväskylään.

Ottelun alku ei ollut paras mahdollinen kummallekaan joukkueelle. Vuokatti ei saanut tilanteita rakennetuksi, ja Kirittärienkin saldona oli kolmen lyöjän jälkeen jo kaksi paloa. Tilanne kuitenkin rakennettiin ja kotijoukkueelta nähtiin täysi lyöntikierros. Vaikka avausjuoksu jäikin ensimmäisessä vuoroparissa näkemättä, oli viimeisen lyöjän,  Maiju-Riikka Koposen kakkosrajanäppi erittäin hyvä yritys.

Avausjuoksu nähdään Kirittärien toisen vuoroparin tasoittavalla, kun kärki Virpi Hukka ja kakkosena pelannut Laura Nuutinen rakentavat yhdessä Emma Niemisen kanssa ajolähtötilanteen. Ottelussa neljä juoksua lyönyt Tiina Tolonen tulee purkamaan tilannetta ja kotiuttaa Hukan kauniilla välilyönnillä. Kotiuttamaan pääsee myös Aino-Kaisa Mantere, ja hänen kakkosrajalyönnillään Nieminen tuo tilanteeksi 2-0. Kolmannessa vuoroparissa Vuokatti onnistuu rakentamaan palottoman ajolähtötilanteen. Kakkosella ollut etenijä kuitenkin estää palloa tavoittelevaa Tolosta, ja näin mahdollinen juoksu kuihtuu kahdeksi paloksi ja seuraavan lyönnin myötä vuoronvaihtoon.

Kolmannen tasoittavallaan Kirittäret kaunistavat numeroita harhaheiton turvin 3-0 ja jälleen Tolosen lyönnillä ja Vuokatin ulkokentän hienoisella avustuksella Hukka tuo jakson loppulukemiksi 4-0.

Toinen jakso alkaa Kirittäriltä miltei samoin kuin ensimmäinen. Kaksi lyöjää ja kaksi paloa, eikä kolmostilanteita. Vuokatti sen sijaan rakentaa kaksi kolmostilannetta, mutta juoksuja ei heidän toimestaan nähdä. Omalta osaltaan kainuulaisten peliä hankaloitti lukkari Patrikainen, joka otti pelissä useamman kärpäsen ja teki monta tärkeää paloa Vedon pienistä vaihtolyönneistä. Toisen vuoroparin alussa tuttu nimi, Tolonen, puhkaisee takakentän ja Hukka ja Nuutinen ehtivät kotipesään. Tilanne on 2-0 ja nämä jäävät myös jakson loppulukemiksi.

Neljännen aloittavalla kotijoukkueella on vielä mahdollisuus suurentaa lopputulosta, kun Mantere lyö kakkosrajaan napakan lyönnin. Hukka on jo ehtinyt kotipesään, mutta lyönti tuomitaan laittomaksi. Tärkeät pinnat jäävät Kirittärien haltuun ja luovat hyvän pohjan sunnuntain vierasotteluun Kempelettä vastaan.

Kirittäristä palkittiin Tiina Tolonen sekä Jenna Hakkarainen. Vuokatin Vedosta palkinnon pokkasivat hyvin vaihtanut Vilma Leinonen sekä varmaa lukkaripeliä esittänyt Linda Kukkohovi.

Kirittärien kotipelit jatkuvat tiistaina 22.7. Vihtiä vastaan.