Voitto Pesäkarhuista täytti välisarjan tavoitteet

– Superpesis, Yleinen

8.7.2014 Kirittärien ja Porin Pesäkarhujen kauden kolmas ottelu noudatteli lopputuloksen suhteen samaa linjaa kuin edeltäjänsä. Kirittäret voittivat tämänkin ottelun puhtaasti jaksolukemin 3-1 ja 5-2. Näin ollen myös joukkueen asettama tavoite naisten superpesiksen välisarjaan, 8 pistettä, täyttyi. Ensimmäinen jakso pelaan kotijoukkueen tahdissa. Porilaisilla on vaikeuksia saada etenijöitä kentälle, ja vieraiden ensimmäinen kolmostilanne nähdäänkin vasta neljännessä vuoroparissa. […]

8.7.2014

Kirittärien ja Porin Pesäkarhujen kauden kolmas ottelu noudatteli lopputuloksen suhteen samaa linjaa kuin edeltäjänsä. Kirittäret voittivat tämänkin ottelun puhtaasti jaksolukemin 3-1 ja 5-2. Näin ollen myös joukkueen asettama tavoite naisten superpesiksen välisarjaan, 8 pistettä, täyttyi.

Ensimmäinen jakso pelaan kotijoukkueen tahdissa. Porilaisilla on vaikeuksia saada etenijöitä kentälle, ja vieraiden ensimmäinen kolmostilanne nähdäänkin vasta neljännessä vuoroparissa. Kirittäret aloittavat juoksutehtailun heti ensimmäisessä sisävuorossa, kun läpi ottelun hyvin pelannut kärki Kolehmainen, Nuutinen, Hukka ja Nieminen rakentavat tianteita, joista ensimmäisenä kotiuttamaan pääsee Tiina Tolonen. Hänen näppilyöntinsä turvin kotiin kiirehti Laura Nuutinen. Seuraavassa vuoroparissa kärki onnistuu jälleen ja Emma Nieminen kotiuttaa Kolehmaisen. Tolonen- Nuutinen parivaljakko onnistuu vielä kertaalleen juoksun tekemisessä. Satakuntalaisten tilanteenrakentamiset päätyvät kerta toisensa jälkeen paloksi tai kopiksi. Myös lukkari Noora Patrikainen hoitaa muutaman näyttävän palon tehden kärpäsen sekä palon ykkös-kolmostilanteessa.

Porin ainoa juoksu nähdään jakson viimeisessä vuoroparissa, kun Pesäkarhut saavat rakennettua ensimmäisen kolmostilanteen. Kotiuttamaan astelee Susanna Puisto, joka kotiuttaa Milla Lindströmin. Enempää juoksuja ei jaksolla nähdä.

Toisen jakson alussa Kirittärien tilanteen rakentelu ontui, mutta Andersson ja Patrikainen rakentavat vielä takatilanteen, josta Jenna Hakkarainen onnistuu kotiuttamaan ja siirtämään kotijoukkueen 1-0 johtoon. Omalla tasoittavallaan Pori rakentaa ajolähtötilanteen, ja Kati Nykänen kotiuttaa Carita Toiviaisen. Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen kärki jatkaa onnistumistaan. Ensimmäisenä kotiutuksessa onnistuu Virpi Hukka, joka kotiuttaa Mira Kolehmaisen. Seuraavaksi onnistuu Aino-Kaisa Mantere, ja kotiin kiiruhtaa Hukka. Kolmannen vuoroparin paloista kumpikin joukkue huolehtii pääosin itse viimeisten lyöntien painuessa laittomiksi tai lukkarin napatessa kärpäsiä. Kolmannen tasoittavalla Porin Juulia Salonen lyö viimeisenä lyöjänä ensimmäisen juoksunsa naisten superpesiksessä, ja tilanteeksi kaventuu 3-2. Viimeisen vuoroparin alussa kotijoukkueen Mira Kolehmainen onnistuu yllättämään satakuntalaisten kolmospuolen ja kiertää kunnarin. Tuttu kaksikko, Tiina Toloen ja Laura Nuutinen hoitavat jakson loppulukemiksi 5-2.

Ottelun parhaina palkittiin Kirittäriltä Emma Nieminen sekä Laura Nuutinen. Porin palkitut olivat Meri Kylänpää sekä Carita Toiviainen.

Kirittärien pelit jatkuvat jo perjantaina, kun Hippokselle saapuu  Vuokatin Veto.