fbpx

Porilaiset veivät pisteen mukanaan

11.6.2014

Kirittärien ja Porin Pesäkarhujen välinen ottelu aurinkoisella Hippoksella näytti yleisölle molemmilta joukkueilta sekä hienoja yksilösuorituksia että myös ajatuskatkoja, jotka johtivat epäonnistumisiin. Ottelu ratkaistiin supervuoroparissa, kun ensimmäinen jakso päättyi Kirittärien voittoon 3-0, toinen jakso Pesäkarhuille 2-5. Supervuoroparin voitti kotijoukkue 1-0 ja koko ottelun 2-1.

Ensimmäisen jakson aloittavalla Pesäkarhut jäivät vaille kolmostilannetta. Kotijoukkueen Tiina Tolonen esitti hyviä ulkopelisuorituksia jo ensimmäisestä vuorosta alkaen ja koko joukkueen ulkopeli oli tiivistä. Omalla sisävuorollaan Kirittäret tehtailivat heti ajolähtötilanteen, ja Mira Kolehmaisen ollessa kolmosella Laura Nuutinen lyö pelin avausjuoksun. Heti perään Tolonen kotiuttaa Virpi Hukan ja tilanne on 2-0.

Toisen jakson aloittavalla porilaiset saavat jakson ensimmäisen ja ainoan kolmostilanteensa, kun Carita Toiviainen järjestää kärjen kolmoselle. Toiviainen palaa kuitenkin itse ykköselle ja nopeasti Kirittärien erinomaisesti pelannut lukkari Noora Patrikainen hoitaa vuoroparin päätökseen. Tässä vaiheessa Pesäkarhut hyödyntävät aikalisän.

Kirittärien tasoittavalla juoksutili kasvaa, kun Hukka ja Nuutinen rakentavat porilaisten pienellä avustuksella takatilanteen ja Tolonen pääsee kotiuttamaan lukemiksi 3-0. Enempää juoksuja ei ensimmäisellä jaksolla nähdä. Huonoja uutisia on kuitenkin tulossa, kun kotijoukkueen kärki, Aino-Maija Haapamäki ja Porin kakkosvahti törmäävät toisiinsa. Aissu joutuu jättämään pelin kesken. Pikaista toipumista Aissulle ja peukalot pystyyn, että mitään vakavaa ei sattunut. Haapamäen paikan etukentältä ottaa Iina Valkeejärvi.

Toiselle jaksolle tultaessa on joukkueiden peli-ilmeissä tapahtunut muutos. Kirittäret eivät saa tilanteita luotua, ja kolme paloa syntyy nopeasti. Omalla sisävuorollaan Pesäkarhut aloittavat juoksujen tehtailun.  Susanne Ojaniemi lyö kunnarin tyhjään kenttään, kun kopiksi suunnattu lyönti huudetaan ”ohi” ja se tipahtaakin rajalle. Tilanne 1-0.  Heti perään Heidi Kuusisto kotiuttaa kakkosrajanäpillä Ojaniemen ja identtisellä lyönnillä Tiia Ahvenniemi juoksuttaa Kaisa-Maija Loutin kotiin. Vielä neljännen juoksun lyö Meri Kylänpää ja kotiin ehtii Milla Jakonen. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen porilaiset johtavat 4-0.

Kirittäret aloittavat oman takaa-ajonsa kolmannessa vuoroparissa, kun Jenna Hakkarainen lyö ja Kira Andersson tuo kavennusjuoksun. Porilaisten avustuksella etenijäjokeri Kolehmainen juoksee suoraan kakkospesältä kotipesään, ja tilanne on kaventunut lukemiksi 2-4. Porilaiset saavat vielä harhaheiton turvin yhden juoksun, mutta enempää juoksuja ei joukkueilta nähdä. Hienoja ulkopelisuorituksia sitäkin enemmän, sillä Anderssonin heittokäsi tekee useita näyttäviä paloja pelin aikana ja Patrikaisen tolpat pysyvät hienosti lautasella. Sisäpeli ei ota kulkeakseen, ja toinen jakso kuihtuu lukemiksi 2-5.

Supervuoroparin kotijoukkue aloittaa sisävuorolla. Emma Nieminen ja Virpi Hukka rakentavat tilanteen ja saattelevat Nuutisen kolmospesälle. Tolonen lyö ja Nuutinen tuo supervuoroparin ainoan juoksun. Joukkue rakentaa vielä toisen ajotilanteen, mutta kotiutus jää laittomaksi.

Omalla sisävuorollaan Pesäkarhujen kärki palaa ykköspesälle. Ajolähtötilanne saadaan kuitenkin rakennettua, ja Porin lyöjäjokeri Kuusisto tulee lyömään. Hänen yrityksensä hakee Hukka kuitenkin kopiksi, eikä vierasjoukkue saa tehtyä juoksuja. Ottelu päättyy kotijoukkueen voittoon 2-1.

Ottelun parhaina palkittiin Kirittäriltä Noora Patrikainen sekä Jenna Hakkarainen ja Pesäkarhuilta Susanna Puisto sekä Kaisa-Maija Loutti.

Kirittärien pelit jatkuvat jo perjantaina, kun se matkustaa Roihun vieraaksi Helsinkiin. Kotiotteluiden pariin palataan sunnuntaina, kun Hippokselle saapuu Pesä-Ysit Lappeenrannasta. Ottelu alkaa kello 17.00.