fbpx

Lehdistötiedote: Kotimaan superpesiskausi alkaa 1. kesäkuuta

13.3.2020 

Pesäpalloliitto varautuu koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen julkaisemalla miesten ja naisten Superpesiksen uudet sarjajärjestelmät. Kotimaan superpesiskausi alkaa 1. kesäkuuta ja runkosarjasta poistuvat lisäottelut. Kauden Fugepesis-avaustapahtuman osalta seurataan vielä tilannetta sekä Espanjan ja Suomen viranomaisten viestintää

Hallitus suositti eilisessä tiedonannossaan, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Pesäpalloliitto noudattaa suositusta ja seuraa viranomaisten viestintää jatkossakin.

Uuden sarjajärjestelmän mukaisesti kotimaan sarjakausi Superpesiksessä käynnistyy 1. kesäkuuta. Pesäpalloliitto pidättää kuitenkin itsellään oikeuden tehdä uusia päätöksiä, jos tilannekuva merkittävästi muuttuu.

– Mikäli yleinen tilanne muuttuu merkittävästi paremmaksi odotettua aikaisemmin, ja toukokuussa massatapahtumien järjestäminen on mahdollista, voidaan erillisellä päätöksellä ottaa käyttöön alkuperäinen sarjajärjestelmä. Pesäpalloliitto seuraa tilanteen kehittymistä, ja epidemian pitkittyessä teemme tarvittaessa muutoksia sarjajärjestelmiin, kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

Uuden sarjajärjestelmän myötä miesten Superpesiksen runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (26 ottelua joukkuetta kohden) eli runkosarjan lisäottelut (4 ottelua joukkuetta kohden) jäävät pois. Runkosarja pitenee viikolla, jotta toukokuulta siirtyvät ottelut saadaan mahdutettua ohjelmaan.

Naisten Superpesiksen runkosarjassa pelataan vastaavasti kaksinkertainen sarja (22 ottelua joukkuetta kohden) ja lisäottelut (2 ottelua) poistetaan ohjelmasta. Runkosarja päättyy viikkoa suunniteltua myöhemmin.

Pudotuspeleihin on tehty aikataulumuutoksia, mutta sarjavaiheet pelataan alkuperäisen sarjajärjestelmän mukaisesti niin miesten kuin naisten Superpesiksessä.

Miesten ja naisten Ykköspesiksen osalta Pesäpalloliitto tekee päätökset ensi viikon aikana. Alempien sarjatasojen ja juniorisarjojen kohdalla edetään vaiheittain.

Sarjajärjestelmät 2020

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2020 (pdf)
Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2020 (pdf)

Lisätietoa:
Timo Lamminen, Pesäpalloliitto, kilpailupäällikkö, 050 348 6013
Mikko Huotari, Pesäpalloliitto, urheiluyksikön johtaja, 040 848 2427

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lue Myös