Kotiavauksesta saaliiksi yksi piste

– Superpesis, Yleinen

21.5.2014 Jyväskylässä pelikeli on harmaa, mutta tunnelma odottava ja jännittynyt. Kirittäret pääsivät vuorostaan pelaamaan ensimmäisen pelinsä komealla, upouudella Hippoksen nyt punaisella hiekkatekonurmella. Kentästä otettiinkin kaikki irti, sillä molemminpuolisien, hyvien pelisuoritusten myötä ottelu venyi lähes kolmetuntiseksi. Ensimmäisen, tilanteita täynnä olleen jakson veivät vieraat lukemin 2-3, mutta toisella jaksolla Kirittäret karkasivat 11-0 voittoon pääasiassa Tolonen ja Nieminen […]

21.5.2014

Jyväskylässä pelikeli on harmaa, mutta tunnelma odottava ja jännittynyt. Kirittäret pääsivät vuorostaan pelaamaan ensimmäisen pelinsä komealla, upouudella Hippoksen nyt punaisella hiekkatekonurmella. Kentästä otettiinkin kaikki irti, sillä molemminpuolisien, hyvien pelisuoritusten myötä ottelu venyi lähes kolmetuntiseksi. Ensimmäisen, tilanteita täynnä olleen jakson veivät vieraat lukemin 2-3, mutta toisella jaksolla Kirittäret karkasivat 11-0 voittoon pääasiassa Tolonen ja Nieminen hyvällä työskentelyllä. Valitettavasti sama vire ei jatkunut enää supervuoroon, vaan vieraat veivät voiton ottamattomilla välilyönneillä 2-1.

Ensimmäinen jakso alkoi Kempeleen sisävuorolla. Vieraat tehtailivat hyvillä lyönneillään useamman kolmostilanteen, joista ei kuitenkaan juoksuja syntynyt. Kirittäret vastasi omalla sisävuorollaan samanveroisella suorituksella, mutta juoksuitta. Ottelun ensimmäisen juoksun löi hienolla välilyönnillä vieraiden Essi Kylli ja toi lukkari Eveliina Kesti. Toisen juoksun löi myös välilyönnillä Terhi Pesonen ja toi Laura Kangas. Kirittärien etukentällä hienosti pelannut Kira Andersson päättää Kempeleen sisävuoron kuitenkin lyhyeen. Kirittäret tasoittavat ottelussa viisi juoksua tahkonneen Tolosen välilyönnillä Kolehmaisen tuodessa sekä harhaheiton turvin kotiin juosseen Hukan toimesta. Tasatilanteessa jatkettiin aina neljännen aloittavaan, jossa Kempeleen joukkueesta ykköspalkinnon pokannut jokeri Meri Kontu kotiuttaa Milla Haapalaisen. Kotijoukkueen hyvät suoritukset eivät riitä juoksujen tekoon, sillä Kempeleen ulkokenttä suorittaa varmasti. Jakso vieraille 2-3.

Toisella jaksolla nähtiin kotijoukkueen ilottelua, kun toisen aloittavalla juoksuhanat aukeavat kahdella juoksulla. Koko pelin hienosti kentälle mennyt Kolehmainen tuo Tolosen näpäyttäessä pitkän ykkösrajaan, ja Hukka tuo Niemisen välilyönnillä. Kempeleen sisävuorolla hyvät suoritukset eivät tuota tulosta, sillä kotijoukkueen ulkokenttä toimii erinomaisesti. Kolmannella vuoroparilla Kirittäret lisäävät johtoaan Tolosen varsipörriäisellä, jälleen Kolehmaisen tuodessa. Tolonen jatkaa lyöntivuoroaan ja kotiuttaa Haapamäen. Seuraavaksi lyömään astellut Nieminen kotiuttaa ensin Nuutisen ja tämän jälkeen kakkosluukun läpilyönnillään Tolosen kiertäen itse lyömänsä kunnarin. Tilanne on jo  7-0. Kempele näyttää vielä kovia otteita komeilla kakkosjatkelyönneillään, mutta tilanteet kuihtuvat kasaan. Jakso kotijoukkueelle selvin lukemin 11-0.

Supervuoro alkaa kotijoukkueen sisävuorolla.  Jännitystä on ilmassa, kun Nuutinen järjestää pesät varmasti täyteen. Ottelussa tehot 1+4 tahkonnut Nieminen lyö väliin vastustajan räpylän kautta ja Hukka tuo kotijoukkueen ainokaisen juoksun. Toinen juoksu oli lähellä, mutta Nuutinen palaa täpärästi kotipesään ja samassa Tolonen palaa kolmoselle.  Kempele vastaa sisävuorollaan takatilanteella, josta Kontu näyttää jälleen vaarallisuutensa hienolla kakkosjatkelyönnillä, josta Pulkkinen tuo tilanteen tasoihin. Vierailijat voittoon vie Emilia Linna ottamattomalla välilyönnillään, josta kolmoskopparin tontilla hienosti pelannut Kolehmainen ei onnistunut polttamaan kotiin kiirehtinyttä Terhi Pesosta. Supervuoro ja samalla koko ottelu vieraille 1-2.

Vaikka pisteet menivätkin vieraille, kotijoukkue näytti hyviä otteita läpi pelin, vaikka avainpelaaja Marjukka Urpelainen olikin loukkaantumisen vuoksi kokoonpanosta sivussa. Kärkikaksikko Kolehmainen-Haapamäki toimi hienosti läpi pelin. Tähän perään Hukka vaihtoi hyvällä varmuudella, johon Nuutisen, Tolosen ja Niemisen oli helppo tulla viimeistelemään. Ulkopelin sankarittaria kotijoukkueesta etukentällä hääränneet Andersson, Nieminen sekä Tolonen ja Hakkarainen, jotka venyivät upeisiin suorituksiin kukin tahollaan. Myös lukkari Patrikainen pelasi erinomaisen pelin lautasen ääressä. Kempeleen vaarallisuus piili kovissa lyönneissä ja varmoissa ulkopelisuorituksissa.

Joukkueen kärki, Kolehmainen, oli luonnollisesti pettynyt pelin jälkeen. ”Paikka ulkokentällä aukesi hieman yllättäen, kun Upi ei ollutkaan kokooonpanossa. Olo oli aluksi hieman epävarma. Sisäpeliin olen tyytyväinen, mutta parantamaan lähdetään peli peliltä”, summaa Kolehmainen.

Kirittärien kausi jatkuu sunnuntaina vieraspelillä Vihtiä vastaan.