fbpx

Kirittäret JoMaa parempi keskeytetyssä harjoituspelissä

Lauantain harjoutusottelussa Kirittäret oli Joensuun Mailaa parempi jaksoin 1-0 - joskin toinen jakso typistyi läheisen teollisuuspalon takia vuoroparin mittaiseksi.

Lauantaille oli ennustettu epävakaata säätä ja yhden ottelun mittaiseksi typistynyt harjoitusturnaus pelattiin jo klo 11. Sää olikin mitä mainioin, mutta ottelua varjosti läheisellä Rautpohjan teollisuusalueella riehunut suurpalo. Tuuli puhalsi sankan savun onneksi poispäin Hippoksen pesäpallokentästä, joten ottelu päästiin aloittamaan kuitenkin hyvissä olosuhteissa.

Ensimmäisen tasoittavalla Kirittäret aloitti terävästi Kati Tanhuan lyötyä kolmosrajasta läpärin ja perään Eeva Mäki-Maukola löi Tanhuan kotiin kakkosrajan läpärillä. Sara Kujasen surriainen kasvatti johdon 2-0 ja Venla Karttusen hyvällä lyönnillä taululle lukemiksi 3-0. Kati Tanhuan toinen tuotu juoksu tuli Emma Körkön hyvällä lyönnillä ja jakso päättyi lukemiin 4-0.

Toisella jaksolla Kirittäret meni 1-0 johtoon Jutta Myllyniemen lyödessä ja Susanne Ojaniemen tuodessa tiukassa pesäkilvassa. Viereisen Rautpohjan alueen tulipalon savunmuodostus ja tuulen pieni kääntyminen näytti sen verran uhkaavalle, että harjoituspeli päätettiin keskeyttää ensimmäisen vuoroparin jälkeen.

Rautpohja tulipalo keskeytti lopulta harjoitusottelun.

Molempia pelinjohtajia harmitti luonnollisesti harjoitusottelun typistyminen lyhyeksi.

– Peli oli ihan hyvää niin kauan kuin sitä kesti, totesi pelinjohtaja Nalle Viljanen ottelun jälkeen.

Vieraiden Marianne Roiha oli ottelun jälkeen yhtä hämmentynyt kuin katsojatkin.

– Parannettiin ulkopeliä ensimmäisen vuoroparin jälkeen selvästi, sisäpeli jäi meitä tukkoiseksi kautta linjan. Pelin päättänyttä tulipaloa ei olisi kukaan kyllä voinut ennalta arvata.

Kirittärien osalta harjoituspelit ulkona jäivät tällä kertaa vähiin. Sarjan avaus Kirittärien osalta kolkuttaa jo ovella, sillä ensimmäinen Superpesiksen runkosarjaottelu pelataan jo reilun viikon kuluttua sunnuntaina 15.05.2022 klo 16 Hippoksella, jolloin vastaan asettuu sarjanousija Vaasan Mailattaret.