Pesiksen kunniagalleriaan täydennystä tutuista legendoista

 – Yleinen, Pesäpalloliitto tiedottaa

Jyväskyläläisille tutut Armi Ahola, Hanna Airaksinen, Jari Koski ja Jussi Viljanen saivat Itä-Länsi-tapahtumassa kutsun kunniagalleriaan.

Nalle Viljanen, Jari Koski, Hanna Airaksinen ja Armi Ahola valittiin pesäpalon Kunniagalleriaan 2024. Kuva Juha Leskinen

Kunniagallerian legenda nro 56 Armi ”Ara” Ahola on Kirittäristä tuttu niin pelaajana, pelinjohtajana kuin seuratoimijanakin. Ahola voitti pelaajana mestaruuden kolmesti ja pelinjohtajana kahdesti, vuonna 2005 hänet valittiin myös vuoden pelinjohtajaksi. Pelinjohtajauran jälkeen Ahola on toiminut aktiivisesti Kirittärien taustajoukoissa.

Kunniagallerian legenda nro 57 Hanna Airaksinen muistetaan Kirittärissä nopeana etenijänä ja erinomaisena vaihtolyöjänä. Nelinkertainen Suomenmestari Airaksinen valittiin vuodenpesäpalloilijaksi kahdesti ja pitää edelleen kärkisijaa etenijätilastossa.

Kunniagallerian legenda nro 59 Jari ”Jamppa” Koski muistataan erityisesti Jyväskylän Kirin pelaajana. Koski voitti Kirin paidassa Suomen mestaruuden kahdesti ja peliuran jälkeen ”Jamppa” on tullut tutuki jyväskyläläiselle pesäpallokansalle monen seudun joukkueen pelinjohtotehtävissä.

Kunniagallerian legenda nro 60 Jussi ”Nalle” Viljanen ei esittelyjä kaipaa. Viljasella on pelinjohtajana voittoja enemmän kuin kenelläkään muulla pelinjohtajalla on otteluita. Suomen mestaruuksia Viljasella on 10 ja valintoja vuoden pelinjohtajaksi 6.

Lisäksi kunniagalleriaan valittin numerolla 58 lukkarilegenda Jukka Holttinen. Aiemmin Kiri/Kirittäristä kutsun kunniagalleriaan ovat saaneet Katja Saari (nro 43) ja Riikka Sallinen (nro 52).

Kirittäret onnittelee Pesäpallon Kunniagalleriaan valittuja!

Viimeaikaisia uutisia
Tiedote