Kirittärien joukkue on valmis ja kapteenisto kaudelle 2024 valittu

 – Superpesis

Kirittärien kapteeniksi ensi kaudelle on valittu seuran oma kasvatti Venla Karttunen. Varakapteenien tehtäviä hoitaa Mari Mantsinen, Laura Toikkanen ja Tinja Töyrylä.

Venla Karttunen, millä mielellä otat vastaan kapteeninnauha ja tehtävät?

– No hyvillä mielin. Olin kyllä tosi otettu tästä valinnasta ja on kunniatehtävä johtaa oranssia joukkoa. Vastuu on viime vuosina kasvanut vähitellen. Ulko- ja sisäpelistä kannoin suurempaa vastuuta jo viime vuonna, mielenkiinnolla ja innolla odotan nyt tätä uutta tehtävää.

Venla Karttunen Kirittärien kapteeni 2024

Minkälaisen joukkueen saat johdettavaksi?

– Joukkueen, josta löytyy hyvässä suhteessa kokemusta ja nuorta nälkää. Meillä on ollut todella hyvä aloitus uuteen kauteen. Olen tykännyt siitä tekemisen meiningistä, mikä joukkueessa on. Vaatimustaso on ollut korkealla ja yhdessä mennään päättäväisesti kohti pelejä.

Entä millaisen kapteenin Kirittäret sinusta saa?

– Kapteenin, joka omalla esimerkillään haluaa tartuttaa peli-iloa, päättäväisyyttä ja asennetta koko joukkueeseen.

Millainen jokkue sitten on Kirittäret 2024 pelinjohtaja Mattias Kitola?

– 18 pelaajan ryhmällä on lähdetty uuteen harjoituskauteen. Joukkueessa on aika tasaisesti eri sekä sisä- että ulkopelillisiä ominaisuuksia, kuten myös eri vahvuuksia ja rooleja ryhmässä. Paljon on ajatuksissa eri variaatioita millä peliä voi pelata ja niitä lähdetään uudessa talvisarjassa heti testailemaan. Varmaan aika keskenään erilaisiakin koosteita tullaan näkemään kun etsitään sitä tälle joukkueelle parasta tapaa voittaa.

– Joukkueen tarinan ohessa on mielenkiintoisia yksilötason kasvuja esimerkiksi miten omat pelaajat Karttunen ja Töyrylä ovat kasvaneet sinne huipputasolle ja vastuunkantajiksi niin kentällä kuin kopissa. Tai miten kaksi nuorta tulokastuulispäätä Similä ja Pajunen tulevat uuteen sarjaan. Ryhmässä on tosi hyvä palo. Näiden urheilijoiden ja tämän joukkueen tarina tulee pysymään mielenkiintoisena pitkään.

Kirittäret 2024

Havukainen Liinu
Karttunen Venla (C)
Kinnunen Oona
Kujanen Sara
Lappalainen Roosa
Mantsinen Mari
Nyman Elsa
Pajunen Iida
Palola Tilda
Partanen Viivi
Salmela Ronja
Similä Selina
Särkioja Emmi
Toikkanen Laura
Töyrylä Tinja

Try Out -sopimuksella:
Kamppinen Saana
Mortensen Mette
Pasanen Julia

Pelinjohto Mattias Kitola
II-pelinjohto ja päävalentaja: Katja Saari
Fysiikkavalmennus Saija Sunnari
Juoksuvalmennus Vesa Rantanen

#liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #kirittäret #itälänsi

Lue myös