Kitola summaa Kirittärien hallikautta 2023

 – Superpesis, Yleinen

Tuloksellisesti alavireinen hallikausi ei järkyttänyt pelinjohtaja Mattias Kitolan luottoa Kirittärien potentiaaliin.

Kirittäret päätti 2023 hallikautensa lauantaina 8.03.2023 Raumalla. Lupaavia otteita talvikaudella esittänyt nuori Feran joukkue vei ottelun lopulta 1-0 (3-0, 2-2).

Pelinjohtaja Mattias Kitola – minkälainen oli kauden viimeinen hallipeli?

– No varmaan vähän kaksijakoinen. Siinä meidän energia, tunnetila ja halu pelille olivat selvästi korkeammalla kuin viimeksi Seinäjokea vastaan pelattaessa. Peli oli sen näköistä mitä haluamme eli ollaan tehty selkeästi oikeita juttuja. Meidän energia- ja työmäärällä olisimme voineet jo jotain ansaitakin, mutta toisaalta pelillinen taso ei ollut riittävä. Henkilökohtaisella tasolla virheitä tulee vielä liikaa etenemisvalinnoissa ja sakkauksia suorituksissa – laittomia lyöntejä ja kopinnostopaloja. Kolmostilanteissa emme oikein saaneet jatkuvuutta peliin. Näkisin kuitenkin, että yksi askel on taas otettu eteenpäin.

Hallikausi on nyt virallisesti myös Kirittärien osalta ohi. Miten summaisit joukkueen talvikautta ja missä ne suurimmat kehityksen paikat tällä hetkellä ovat?

– Jos katsotaan pelkästään tuloksellisesti, niin talvikausihan oli heikko. Siitä ei päästä kiemurtelemaan mihinkään. Talvikausi on silti ollut kehittävä paljon muuttuneelle joukkueellemme. Paljon on talvella tehty töitä ja olemme käyneet läpi niin pelillisiä kuin henkisiäkin asioit. Tappiot ovat siivittäneet näitä keskusteluja, mutta minusta on parempi, että ne tulevat nyt eivätkä vasta heinä-elokuussa vastaan. Tämä on meille mahdollistava tekijä.

– Olosuhteethan meillä nyt ovat mitä ovat eli ainoatakaan harjoitusta emme ole talviaikaan pystyneet Jyväskylässä tekemään pitkällä kentällä. Se on varmasti jonkin verran vaikuttanut tuloksen tekoon, mutta kun tästä aikoinaan pääsemme ulos treenaamaan, niin silloin ei ole minkäänlaisille tekosyille sijaa.

– Työmaatahan meillä on vielä paljon. Vaihtuvuus on ollut kova ja nuoria pelaajia on nostettu vastuupaikoille. Peliä voidaan kuitenkin kehittää vain harjoittelemalla. Paljon on asioita, mitä emme ole päässeet vielä talven aikana treenaamaan, joten työlista on kyllä pitkä.

Kauden alkuun on vielä aikaa lähes 2 kuukautta – millaisina näet joukkueen lähtökohdat siihen, kun joukkueessa on kuitenkin ollut poikkeuksellisen suuri vaihtuvuus?

– Jos tällä hetkellä jotain rankingia lähdettäisiin tekemään, niin uskoisin meidät laitettavan johonkin sijoille 5-8. Sieltä lähdetään kiipeämään. Pelit ovat näyttäneet missä mennään nyt, mutta meidän potentiaalihan on kärkeen asti – se on päivänselvä asia. Siihen potentiaaliin ei ilmaiseksi pääse, mutta tässä mennään nyt tällä hetkellä.

Mitä teidän ohjelmaan kuuluu nyt tässä seuraavan kahden kuukauden aikana?

– Nyt meillä on edessä aika kova 1,5 viikon fysiikkapainotteinen harjoittelu. Pääsiäismaanantaina lähdemme viikoksi etelään treenaamaan, ja kun tulemme sieltä, toiveissa on päästä treenaamaan heti sen jälkeen Hippokselle. Tarkoitus on myös saada alle 2-3 harjoituspeliä ennen kauden alkua. Vappusunnuntaina pelaamme Seinäjokea vastaan ja tavoitteena on, että saisimme sitä ennen harjoitella vähintään viikon verran ulkona.

– Uusi stadion on myös meille iso asia ja katsomorakenteethan kehittyvät ihan silmissä. Supermaanantai 04.07.2023 Porin Pesäkarhuja vastaan pitäisi olla stadionin avausottelu, joten toivottavasti stadionhanke etenee aikataulussaan.

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #kirittäret

Lue myös