Kirittärien B-tytöt hirmuisella loppukirillä välierien avausvoittoon Kempeleessä

 – B-tytöt, Otteluraportit, Talent, Yleinen

Selvän avausjakson voiton jälkeen Kirittärien B-tytöt nousivat 5-1 sillasta toisen jakson viimeisessä vuoroparissa tasatilanteeseen ja välierän voittoon Kempeleen Kiristä.

Molemmat joukkueet olivat voittaneet runkosarjassa oman lohkonsa, mutta hallitseva B-tyttöjen suomenmestari ja naisten Superpesispelaajia vilisevä Kempele lähti välierän avausotteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Huikean kauden jo tähän asti pelannut Kirittärien B-tyttöjoukkue aloitti kuitenkin välieränsä ikimuistettavalla tavalla. Naisten Superin joukkueesta mukana olivat Elsa Nyman ja Viivi Partanen. B-tyttöjen sarjan paras pelaaja Venla Karttunen oli sivussa keskittyen tämän päiväiseen naisten ensimmäiseen välierään.

Ottelu lähti molempien joukkueitten osalta hermostuneesti käyntiin. Kirittäret onnistui vihdoin 2 palon tilanteessa tekemään ajolähdön Venla Vapaavuorelle, jonka 3-pussiin suuntautunut hermopallo tuotti tulosta ja vei Kirittäret 0-1 johtoon. Kempele tasoitti omalla sisävuorollaan, mutta ilmassa oli ratkaisun makua, kun Oona Kinnusen löi 2. vuoroparissa 2-jatkeelta läpi. Kinnunen kiersi itse kunnarin ja kaksi etenijää ehti vielä edestä kotipesään, joten Kirittäret siirtyi turvallisen tuntuiseen 1-4 johtoon.

Tyttöpesiksessä kuitenkin sattuu ja tapahtuu, kun niikseen tulee. Tasoittavalla vuorolla Kirittäriltä tuli takatilanteessa harhaheitto 3-pesälle. Ja kun pesän takana on hyvin pallolle tilaa vieriä, niin Kempele pääsi ilmaiseksi iholle kaventaen tilanteeksi 3-4. Kirittäret pelasi muuten hyvin ulkona ja Kempeleen lyönnit pelattiin pois ilman lisäjuoksuja.

Avausjakson ratkaisu tapahtui Kirittärien 3. vuoroparin aloittavalla sisävuorolla. Kempele yritti polttaa vierasjoukkueen etenijää 3-pesälle, mutta jälleen harhaheiton turvin kaverille annettiin 2 juoksua. Nyt saavana osapuolena oli Kirittäret ja johtoasema vankistui tilanteeseen 3-6. Tämän jälkeen oranssipaidat järjestelivät vielä kaksi ajolähtötilannetta, joista jälkimmäisestä Liina Havukainen löi komeasti 3-saumasta vieraat ratkaisevan tuntuiseen 3-7 johtoon. Tasoittavalla vuorollaan Kempele kavensi palottomassa ajolähdössä hienolla Petra Nurron välilyönnillä 4-7, mutta ulkopeli piti Kempeleen rynnistyksen aisoissa eikä lisäjuoksuja nähty.

Jakso päättyi lukemiin 4-8, kun Kempele antoi vielä yhden harhaheiton turvin Kirittärille lisäjuoksun. 3-tilanteidenkin valossa Kirittäret oli jaksolla hallitsevampi joukkue, sillä se vei 3-tilanteet 13-9.

Toinen jakso oli selvästi tomerampaa peliä molemmilta joukkueilta – jännittämiset jäivät pukukoppiin ja kentällä nähtiin hyviä ulkopelisuorituksia. Avausvuoroparissa Kirittäret ei päästänyt Kempeleen etenijöitä 3-tilanteeseen lainkaan. Tasoittavalla vuorolla saatiin ihailla Elsa Nymanin loistavaa pelisilmää. Tilanteita ei oltu saatu ja vuoro näytti päättyvän ilman merkintöjä, kun Oona Kinnunen löi koppia 2-tilanteessa. Kärjessä edennyt Nyman ei pysähtynytkään 3-pesälle, vaan jatkoi suoraan kohti kotipesää. Liekö tämä sekoittanut Kempeleen pasmat, sillä pallo putosi kenttään ja Kirittäret siirtyi 0-1 johtoon. Takapesätkin saatiin vielä täyteen, mutta 1-pesän täytössä tuli harmillinen palo ja vuoro vaihtui.

Toisessa vuoroparissa Kempele siirtyi kuskin paikalle. Petra Nurron läpilyönnistä selvittiin vielä säikähdyksellä, kun aidan tolppa pelasti varmalta näyttäneen kunnarin. Jatkotilanteesta Henriikka Anttila tasoitti pelin ja 2-1 johtoasemaan Kempele pääsi harhaheitolla. Tämän jälkeen Kirittärien sisäpeli yskähteli kaksi vuoroparia ja Kempele hivuttautui viimeisellä sisävuorollaan jo 5-1 johtoon. Tämän jälkeen nähtiinkin sitten sellainen näytelmä, minkä vain parhaat käsikirjoittavat saavat aikaan.

Kirittäret lähti viimeiselle tasoittavalle sisävuorolleen rauhallisena. Tähän asti pelin rakentelussaan hieman takkuillut 2-kärki nousi pelin tärkeimmällä hetkellä esiin. Se teki komeasti Venla Vapaavuorelle palottoman ajolähdön, josta lyöjäjokerimme iski takaa läpi 2 juoksun arvoisesti, kun kumuran pomppu yllätti kopparin. Heti perään Ella Jääskeläinen pamautti niin ikään läpi 2-jatkeelta ja Kempeleen johto oli enää 5-4. Ottelun sankariksi nousi vikkelä Viivi Partanen, jonka 2-jatkeen lyönti upposi kenttään ja Vapaavuori toi varmasti ikimuistoisimman juoksunsa – ottelu päättyi Kirittärien villiin voiton tanssiin Sinisen laguunin pinnalla.

Kirittärien tämän kauden B-tyttöjoukkueesta on pakko todeta, että on siinä meillä kyllä hengästyttävän kova joukkue. Jälleen noustiin tappioasemasta viimeisellä hetkellä otteluvoittoon. Päättäväinen ja periksiantamaton, huikea huippujoukkue!

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli tyynenä herkullisen voiton jälkeen ja totesi heti, että peli on vasta yksinolla. Finaaleihin pääsyyn tarvitaan 2 voittoa.

– Ulkopelistä jäi fiilis, että tehtiin aika paljon oikeita asioita. Ekalla jaksolla tuli yksi harhaheitto ja sitten kaveri löi pari juoksua erittäin hyvillä lyönneillä. Toisella jaksolla tuli myös yksi harhaheitolla, mutta kaveri tuli erittäin hyvillä hyökkäyksillä pelin johtoon. Meille tuli pieniä häpläyksiä, mutta olimme tarkoituksella vetäneet ulkopelin syvyydet aika pitkälle ja kun kaveri tekee kovia suorituksia, niin niitä juoksuja sitten tuli. Ulkopeliin olen kuitenkin tyytyväinen.

– Voitosta huolimatta sisäpeliin pitää videoiden tarkistuksen jälkeen tehdä hieman täsmennyksiä. Viimeisen tasoittavalla olimme siihen mennessä lyöneet pelkkää koppia 2-kärjestä. Yritimme kyllä siitä aiemminkin, mutta emme onnistuneet. Ja sitten tuli aivan upeita lyöntejä ratkaisupaikkaan, niin se on hieno juttu. Saimme joukkueena silti tilannetta ihan hyvin, mutta 3-tilannetta pitää vielä tarkentaa. Mutta onhan tuo sitkeä joukkue – joko nousuja tai kestämisiä on tullut kauden mittaan paljon juuri viimeisessä vuorossa. Ihan hyvä itseluottamus meillä on lähteä neljänsiin vuoroihin.

– Kempeleellä on jo viime vuoden suomenmestarijoukkueesta hyvin rutinoituneita pelaajia, heillä on erittäin hyviä yksilöitä. Kempeleen kärkeä vastaan pelasimme kuitenkin ulkona hyvin. He joutuivat tekemään hyvillä lyönneillä tilannetta ja juoksuja. Hyviä pelaajia siellä on, ei kahta sanaa.

– Ottelu on meille tietysti katkolla ensi maanantaina, mutta joukkueena keskitymme vain seuraavaan hetkeen. Normaalirutiineilla etenemme tästä eteenpäin. Käymme läpi mitä asioita pitää seuraavaan peliin lähteä parantamaan. Jos siinä onnistumme, tuloskin on sitten todennäköisesti sen mukainen.

Kirittäret pelaa siis maanantaina 06.09. pääsystä B-tyttöjen Superpesiksen finaaleihin, johon riittää 2 voittoa. Tulevaisuuden tähtiä ja Kirittärien perinteiden jatkajia kannattaa tulla ehdottomasti seuraamaan Hippokselle, kun välieräsarja jatkuu maanantaina klo 16.30 (Huomaa ottelun alkamisaika!).

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös