Emma Körkkö jälleen Superpesiksen kuukauden pelaaja

 – Superpesis, Yleinen

Kirittärien menestystä Superpesiksen heinäkuun kuukauden parhaiden valinnoissa lisää Mari Mantsisen valinta Kuukauden lukkariksi.

Jyväskylän Kirittärien Emma Körkkö ja Vimpelin Vedon Matias Rinta-aho ansioituivat Superpesiksen kuukauden pelaajina heinäkuussa. Körkölle valinta on toinen peräkkäinen.

Vaikka Körkkö tunnetaan kaksinkertaisena vuoden pesäpalloilijana, kuluvan kauden peliesitykset ovat suorastaan hätkähdyttäneet. Turku-Pesiksen kasvatti johti parhaimmillaan kaikkia tilastoja ja oli yltää yhden kauden kunnariennätykseen jo huippuottelussa Tampereella lauantaina. Körkkö pelaa uransa kahdeksannen Itä-Lännen Porissa lauantaina. Sitä ennen kaikki 17 otteluaan voittanut Kirittäret kohtaa kärkiottelussa porilaisen Pesäkarhut kotonaan keskiviikkona.

Valinta kuukauden pelaajaksi on Körkölle peräti uran yhdeksäs.

Emma Körkkö Superpesiksen heinäkuun pelaaja. Emma oli Superpesiksen Kuukauden pelaaja myös kesäkuussa.

Emma Körkön kummiyritykset

Matias Rinta-aho pelaa parhaillaan yhtä uransa parasta kausista. Varmaotteinen sieppari on ollut hurjassa iskussa lyöntipaikalla ja takonut yhdeksikön pelaajista eniten juoksuja. Vedon oma kasvatti oli voittamassa kaikkia kolmea seuran edellistä Suomen mestaruutta (2010, 2016, 2017) ja tavoittelee nyt seuraavaa huippukohtaa uralleen. Rinta-aholle valinta kuukauden pelaajaksi on uran ensimmäinen.

Superpesiksen heinäkuun lukkareiksi valittiin Mari Mantsinen ja MansePP:n Juha Puhtimäki

Mantsinen pelaa jo viidettä kauttaan Kirittärissä. Ensimmäisen kauden pettymyksen jälkeen menestys on ollut valtaisaa ja kaksi kertaa vuoden lukkariksi valittu Kiteen Pallo -90:n kasvatti on johdattanut Kirittäret kolmeen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen ulkopelin kapellimestarina. Omassa pelissään Mantsinen on pystynyt vuosittain kehittymään ja tuomaan siihen uusia elementtejä, mikä on hankaloittanut vastustajien tekemistä. Pelinluku, syöttöjen vaikeusaste ja yhteistoiminta muun ulkokentän kanssa toimivat. Mantsinen on Pohjola Vakuutuksen kuukauden lukkari ja yksi tärkeä syy sille, ettei Kirittäret ole tällä kaudella hävinnyt otteluakaan.

Mari Mantsinen Superpesiksen Kuukauden lukkari heinäkuussa 2021

Mari Mantsisen kummiyritykset

Puhtimäki oli otsikoissa jo talven mittaan yhtenä Manse PP:n kohuakin herättäneistä hankinnoista. Huippulukkari välittää mielellään tunnelmia kulissien takaa sosiaalisessa mediassa ja kertoo ajatuksiaan mm. Instagramin live-lähetyksissä Olli Erosen kanssa. Mikä tärkeintä, hommat toimivat pelikentilläkin. Viimeksi perjantainen kärkiottelu Sotkamon Jymyä vastaan muistutti Puhtimäen erinomaisuudesta huippupesäpalloilijana. 17. kauttaan Superpesiksessä pelaava Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti pitää tasonsa illasta toiseen oivaltavana ja hyvin peliä lukevana lukkarina, sisäpelin ansioita unohtamatta. Pohjola Vakuutuksen kuukauden lukkari on ottanut paikkansa osana Manse PP:n tähtisikermää, jolla on mahdollisuudet marssia vaikka päätyyn asti.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedotteeet
https://www.superpesis.fi/uutiset/emma-korkko-ja-matias-rinta-aho-on-valittu-oomin-kuukauden-pelaajiksi-superpesiksessa/
https://www.superpesis.fi/uutiset/mari-mantsinen-ja-juha-puhtimaki-ansioituivat-pohjola-vakuutuksen-kuukauden-lukkareina/

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös