Pesäpallon Itä-Länsi Porissa siirtyy – uusi ajankohta on 06.–07.08.2021

 – Yleinen

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Porissa heinäkuun sijaan 06.–07. elokuuta. Idän ja Lännen naiset kohtaavat Erku-Areenalla lauantaina 07.08. kello 14 ja miehet kello 18 eli saman Superlauantain aikana nähdään kentällä tuplasti tähtiloistoa.

Tapahtuman avaavat poikien ja tyttöjen arvo-ottelut perjantaina 06.08. Viime tai tänä vuonna ostetut päiväliput käyvät sellaisinaan uutena ajankohtana.

Pesäpalloliitto päätti yhteistyössä Pesäkarhujen kanssa siirtää Itä-Länsi-tapahtuman ajankohtaa. Porin kaupunginhallitus käsittelee asiaa tulevana maanantaina. Tavoitteena on järjestää arvo-otteluviikonloppu mahdollisimman pitkälle täydessä laajuudessaan, kuitenkin kaikissa tilanteissa terveysturvallisuutta kunnioittaen.

– Itä-Länsi on kokoluokaltaan huomattavasti suurempi tapahtuma kuin normaali superpesisottelu, eikä meillä nykyisillä tiedoilla ole täyttä varmuutta exit-strategian yksityiskohdista – millä aikataululla isoja tapahtumia voidaan kunnolla avata ja mitä toimenpiteitä se edellyttää. Vastuullisina järjestäjinä asetamme joka tapauksessa etusijalle kaikkien ihmisten terveysturvallisuuden, kun Itä-Länteen saapuu pelaajia ja katsojia eri puolilta Suomea, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine toteaa.

– Oletuksemme mukaan epidemiatilanne kehittyy suotuisasti ja elokuuhun mennessä rajoituksia voidaan purkaa, mikä mahdollistaa tapahtuman toteutuksen taloudellisessakin mielessä. Pesäkarhuille seurana ja kaikille toimijoillemme on suuri kunnia päästä järjestämään historiallinen Itä-Länsi Porissa, Saine iloitsee.

Itä-Länsi-perinne katkesi viime vuonna ensi kertaa sotien jälkeen. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta korostaa tapahtuman merkitystä niin lajin markkinoinnin kuin urheilupuolen näkökulmista.

– Itä-Länsi-kutsu on pelaajille kunnia-asia ja merkittävä henkilökohtainen tavoite uralla. Viime vuonna unelmat sen osalta kariutuivat. Lajille Itä-Länsi on merkittävä näyteikkuna, kruununjalokivi, joka innostaa urheiluväkeä laajasti ja toimii samalla pesäpalloyhteisön kohtaamispaikkana. Tapahtuman tekevät ihmiset. Ajankohdan siirrolla haluamme varmistaa katsojille ja kaikille toimijoille upean arvo-otteluelämyksen terveysturvallisesti välivuoden jälkeen.

Tapahtumakaupunkina tunnettu Pori isännöi pesäpallon arvo-ottelutapahtumaa ensimmäistä kertaa. Naisten Itä-Länsi-ottelu pelattiin Ulvilassa kausina 1978 ja 1990, mutta miesten Itä-Länsi-ottelua ei ole Satakunnan maaperällä aiemmin todistettu.

Joko viime vuodelle tai heinäkuulle ostettu pääsylippu käy sellaisenaan myös elokuun tapahtumaan. Haluttaessa lipun hinta hyvitetään alkuperäiselle lipunostajalle Ticketmasterin osto- ja käyttöehtojen mukaisesti.

Itä-Länsi 2021 Porissa

Perjantai 06.08.
Poikien 63. Itä-Länsi-ottelu 14.30
Tyttöjen 44. Itä-Länsi-ottelu 18.30

Lauantai 07.08.
Naisten 59. Itä-Länsi-ottelu 14.00
Miesten 86. Itä-Länsi-ottelu 18.00

Lisätietoa:
Petri Pitkäranta, toiminnanjohtaja, Pesäpalloliitto, 044 780 0600
Vesa Saine, puheenjohtaja, Pesäkarhut, 050 085 2575

Lähde; Pesäpalloliiton tiedotus

Lue myös