Pesäpalloliitto odottaa maksavia katsojia ottelutapahtumiin – ”seurat ovat olleet kovassa kurimuksessa”

 – B-tytöt, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Pesäpalloliitto muuttaa pesäpallo-otteluiden vapaakorttikäytäntöjä alkavalle kaudelle. Määrää pienennetään ja pääsääntöisesti kortit oikeuttavat vain yhden hengen sisäänpääsyyn.

Koronapandemia on kurittanut seuroja jo yli vuoden ajan. Vaikka pesäpallo on pärjännyt olosuhteisiin nähden erittäin hyvin, koko urheilukenttä on joutunut tiukille taloudellisten ja toiminnallisten resurssiensa osalta. Pesäpalloliitossa pääsylipun ostaminen nähdään arvostuksen osoituksena seurojen ja vapaaehtoisten tekemälle työlle, jolla on vahva merkitys koko yhteiskunnan kannalta.

– Pitää muistaa, että jokainen vapaakortti on pois seuroilta, seurojen tulovirrasta. Erityisesti koronatilanteessa seurat ovat olleet kovassa kurimuksessa ja joutuneet äärimmilleen keksiessään innovatiivisia keinoja varainhankintaan. Tavoitteena on tälläkin tavoin helpottaa seurojen taloudellista tilannetta, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta painottaa.

Pesäpalloliitto on vähentänyt vapaakorttien määrää asteittain jo aiempina vuosina. Vapaakortti ei myöskään oikeuta sisäänpääsyyn loppuunmyytyyn otteluun eikä sillä pysty varaamaan etukäteen paikkaa katsomosta.

– Vapaakortti kuuluu lähinnä niille, jotka ovat töissä tai toimivat jossain roolissa ottelutapahtumassa. Katsojien soisin ostavan pääsylippunsa ja tukevan omalla panoksellaan seurojen toimintaa. Valtaosalle kuluttajista hinta ei ole kovin iso, mutta seurojen tulovirtaan useat pienet purot tuovat merkittävää voimaa, Pitkäranta huomauttaa.

Superpesiskausi siirrettiin alkavaksi 28. toukokuuta. Seuratoiminnan kokonaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää rajoitusten purkaminen heti, kun se terveysturvallisesti on mahdollista. Pesäpalloliitto on vahvasti mukana koko urheiluyhteisön lausunnossa, jonka Olympiakomitea yhteensä 119 jäsenjärjestönsä kanssa julkaisi keskiviikkona.

Lisätietoa: Petri Pitkäranta, toiminnanjohtaja, Pesäpalloliitto, 044 780 0600

Lähde: Pesäpalloliiton tiedotus
https://www.pesis.fi/uutiset/2021/04/pesapalloliitto-odottaa-maksavia-katsojia-ottelutapahtumiin-seurat-ovat-olleet-kovassa-kurimuksessa/

Lue myös