Emma Körkkö Keski-Suomen paras urheilija, Kirittäret vuoden joukkue

 – Superpesis, Yleinen

Keski-Suomen Liikunta ry:n nimeämä palkitsemistyöryhmä valitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan sekä palkitsee myös muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja. Palkintoja tuli Kirittäriin runsaasti: vuoden keskisuomalainen urheilija Emma Körkkö ja vuoden keskisuomalainen joukkue Kirittäret. Lisäksi lajiliittojen kohdalla Pesäpalloliitto nosti esille Kirittärien taloudellisen ja urheilullisen menestyksen, kun Kirittäret nousi velattomaksi seuraksi samalla voittaen Suomen mestaruuden.

Palkitsemistyöryhmään kuuluvat työryhmän puheenjohtaja Alpo Peltola, Tommi Roimela sanomalehti Keskisuomalainen, Kalle Pallonen YLE Jyväskylä, Ari Nummela KIHU, Petri Hagman Keljon Viesti, Kari Pirinen Keski-Suomen liitto, Anna-Leena Sahindal Keski-Suomen Liikunta, Minna Truphonen SKI Jyväskylä ja Janina Mäkinen Voimisteluliitto. Työryhmän sihteerinä on toiminut Keski-Suomen Liikunnan aluejohtaja Petri Lehtoranta.

Tähän vuoteen saakka kaikki valinnat ovat julkistettu Keski-Suomen Urheilugaalassa, mutta vallitsevien koronarajoitusten vuoksi gaalaa ei voida tänä vuonna järjestää. Siitä huolimatta palkitsemistyöryhmä, lajiliitot sekä kunnat ovat tehneet valinnat myös vuoden 2020 osalta.

Vuoden valinnat

Vuoden keskisuomalainen urheilija: Emma Körkkö

Emma Körkkö pelasi upean uransa parasta pesäpalloa. Tehopistetilaston voitto ja kolmen parhaan joukossa tärkeimmissä tilastoissa oli jotain hyvin poikkeavaa koko naispesiksen lähihistoriassa. Emma oli yksi Kirittärien ratkaisupelaajista matkalla Suomen mestaruutta. Ensimmäisen ulkokenttien Suomen mestaruutensa hän voitti Kirittärien paidassa vuonna 2016. Toisen ja kolmannen mestaruutensa hän voitti Kirittärien kapteenina vuosina 2018 ja 2019. Suomen Pesäpalloliitto valitsi Emma Körkön vuoden 2020 Kultaisen räpylän saajaksi, sekä jo toista kertaa vuoden naispesäpalloilijaksi. Urheilutoimittajain liitto valitsi hänet myös lajinsa parhaaksi ohi kaikkien miespelaajien!

Kuva : Keski-Suomen Liitto/ Antti Siukola

Emma Körkön haastattelu Youtubessa:

Kuvat: Keski-Suomen Liitto/ Antti Siukola

Vuoden keskisuomalainen joukkue: Kirittäret

Kirittäret päätti kautensa häikäisevällä pelillä kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen. Hippoksen täysi katsomo eli 1500 sallittua katsojaa todisti finaalisarjan ylivoimaisinta esitystä, kun Manse ei saanut murrettua Kirittärien tiivistä ulkokenttää. Kirittäret pelasi muutenkin hienon kauden parasta ulkopeliä ratkaisuottelussa voittaessaan Suomen mestaruuden.

Suomen Pesäpalloliitto: JyPe:n/Kirittärien taloudellinen ja urheilullinen menestys
Kolmessa vuodessa merkittävästä velkataakasta kärsineen seuran tervehdyttäminen velattomaksi. Unohtamatta erinomaista kilpailullista menestystä Suomen seuratuimmassa naispalloilusarjassa.

Pete Kaijansinkon haastattelu Youtubessa:

Lisätiedot

Petri Lehtoranta
aluejohtaja, palkitsemistyöryhmän sihteeri
Keski-Suomen Liikunta ry
petri.lehtoranta@kesli.fi
p. 050 533 3858

Petri Kaijansinkko
pete.kaijansinkko@icloud.com
gsm 0400540977, WhatsApp 0440540977
Twitter : @petriolavi67

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös