Taas tiukkaa Mansen kanssa

– Superpesis, Yleinen

31.7.2016 Kirittäret – Manse  1 – 0   (1 – 1,  4 – 1)Illan peli Mansea vastaan oli sarjan kahden parhaan ulkopelijoukkueen välinen. Manse on päästänyt keskimäärin 2.6 juoksua peliä kohden, kun Kirittärien vastaava lukema on 3.4 juoksua per peli. Edellinen keskinäinen peli kesäkuun alussa oli hyvin vähäjuoksuinen ja ratkesi vasta kotiutuskisassa. Katsomokeskusteluissa ei odotettukaan […]

31.7.2016

Kirittäret – Manse  1 – 0   (1 – 1,  4 – 1)Illan peli Mansea vastaan oli sarjan kahden parhaan ulkopelijoukkueen välinen. Manse on päästänyt keskimäärin 2.6 juoksua peliä kohden, kun Kirittärien vastaava lukema on 3.4 juoksua per peli. Edellinen keskinäinen peli kesäkuun alussa oli hyvin vähäjuoksuinen ja ratkesi vasta kotiutuskisassa. Katsomokeskusteluissa ei odotettukaan edellisten pelien juoksujuhlia vaan pohdittiin syitä Mansen vahvaan ulkopeliin. Lukkaria arveltiin osalliseksi.Sää oli vaihteleva, alussa oli pilvistä ja melko tyyntä, 22 astetta. Pilvet tummuivat ja pelin alussa oli jopa lievää hämärää. Ekan jakson loppupuoli pelattiin sateessa, joka loppui tauon loppuessa. Aivan ottelun lopussa oli jo auringonpaistetta.Kirittärien vakiokokoonpanosta puuttui Marjukka Urpelainen, jota tuurasivat yhdeksikössä Iina Valkeejärvi ekan jakson ja Aino-Kaisa Mantere toisen jakson.Manse aloitti sisällä ja sai aikaiseksi ajolähdön, joka kuitenkin oli tulokseton. Tasoittavalla Kirittäret teki kärjestä ajon, joka kuitenkin tyrehtyi paloihin.Mansen toinen vuoropari vaikutti tuloksettomalta, kunnes lyöjät olivat loppumassa. Viimeinen lyöjä onnistui silloin lyömään väliin ja Manse siirtyi 0-1 johtoon. Kirittärien tasoittava oli tulokseton, etenijää ei taidettu saada kolmoselle.Kolmas vuoropari käytiin jo sateessa, ei rankassa, mutta ei tihkuakaan. Lieneekö sade vaikuttanut, mutta kumpikaan ei saanut etenijää kolmoselle. Samoin kävi Mansen neljännen aloittavan.Neljännen tasoittavaan tultiin siis yhden juoksun tappiotilanteessa. Vähintään yksi, mieluummin kaksi juoksua piti tehdä. Kärjestä syntyi ajo, jota useampikin pelaaja yritti purkaa, kunnes Riikka Karppinen kotiutti Virpi Hukan ja tasoitti tilanteeksi 1-1. Se jäi sitten jakson lopputulokseksi. Ilmeiseksi tuli myös se, että Mansen vahvan ulkopelin arkkitehti on lukkari Mari Mantsinen.Toisen jakson Kirittäret aloitti sisällä. Taas ajo kärjestä, jota pyöritettiin kunnes Riikka Karppinen löi hyvän välilyönnin ja Virpi Hukka juoksi tilanteeksi 1-0. Manse yritti vuorollaan, mutta Kirittärien ulkokenttä torppasi kolme kotiutusyritystä.Toisessa vuoroparissa Kirittäret rakensi taas kärjestä ajon, josta Aino-Kaisa Mantere kotiutti Laura Määtän hyvällä välilyönnillä, 2-0. Enempää ei syntynyt. Mansen tasoittava jäi tuloksettomaksi, etenijää ei saatu kolmoselle.Kolmannessa vuoroparissa kärki oli taas asialla, Emma Nieminen löi läpi kolmospuolelta ja Virpi Hukka kirmasi kotiin. Tilanne jatkui, mutta jäi tuloksettomaksi. Tasoittavalla Mansen Anni Heikkilä löi läpi kakkospuolelta ja kavensi tilanteeksi 3-1.Neljäs vuoroparin alkoi kakkoskärjen ajolla, jota useampikin yritti tuloksetta purkaa, mutta vasta Virpi Hukka onnistui kotiuttamalla Noora Patrikaisen välilyönnillä, 4-1. Mansen takaa-ajo jäi tuloksettomaksi, etenijää ei saatu kolmoselle.Peli päättyi siis jaksoin 1-0. Kirittärien saamat kaksi pistettä riitti varmistamaan runkosarjan voiton. Puolivälieriin tulee vastustajaksi ilmeisesti joku kolmikosta Kempele/Lappeenranta/Kajaani.Kirittäristä palkittiin Riikka Karppinen (2 lyötyä) ja Noora Patrikainen. Kolmostilanteet Kirittärille 17-8.Tilastot