Kaveri mukaan matsiin! – Jyväskylän kaupunginkirjaston valikoimaan lainattavat kausikortit

 – Superpesis

4.12.2019  Jyväskylän kaupunginkirjasto yhteistyökumppaneineen tarjoaa 5.12. alkaen kaikille kirjaston asiakkaille ikimuistoisia elämyksiä lainattavilla kausikorteilla. Kirittäret on mukana kausikorttikokeilussa. Kokeilussa ovat mukana jyväskyläläiset huippu-urheiluseurat JYP, Happee, Jyväskylä Basketball Academy, JyväsLentis, Jyväskylän Seudun Palloseura ja Kampuksen Dynamo. Keväällä kausikorttitarjonta laajenee lisää, kun mukaan liittyvät naisten Superpesiseura Kirittäret ja Jyväskylän Pallokerhon Naisten liigan jalkapallojoukkue. Myös kulttuuritoimijoita liittyy kevätkaudella […]

4.12.2019 

Kuvaaja Joonas Puuppo

Jyväskylän kaupunginkirjasto yhteistyökumppaneineen tarjoaa 5.12. alkaen kaikille kirjaston asiakkaille ikimuistoisia elämyksiä lainattavilla kausikorteilla. Kirittäret on mukana kausikorttikokeilussa.

Kokeilussa ovat mukana jyväskyläläiset huippu-urheiluseurat JYP, Happee, Jyväskylä Basketball Academy, JyväsLentis, Jyväskylän Seudun Palloseura ja Kampuksen Dynamo. Keväällä kausikorttitarjonta laajenee lisää, kun mukaan liittyvät naisten Superpesiseura Kirittäret ja Jyväskylän Pallokerhon Naisten liigan jalkapallojoukkue. Myös kulttuuritoimijoita liittyy kevätkaudella kokeiluun, ensimmäisenä näistä ilta toisensa jälkeen loppuunmyydylle salille soittava Jyväskylän Sinfonia.

– Jyväskylä on tunnettu liikuntapääkaupunkina. Täällä on vilkas urheiluseuratoiminta ja paljon ylimpien sarjatasojen urheiluseuroja. Olemme iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka moni toimija kiinnostui heti yhteistyömahdollisuudesta. Toivomme, että mukaan liittyy vielä lisää yhteistyökumppaneita niin urheilun kuin kulttuurinkin parista, osastonjohtaja Laura Hekkala-Vatula Jyväskylän kaupunginkirjastosta sanoo.

Kausikorteilla viikon laina-aika

Yhteistyökumppanit ovat lahjoittaneet lainattaviksi 1–3 kausikorttia. Yhdellä kirjastokortilla voi kerrallaan lainata kaksi saman toimijan kausikorttia. Tämä mahdollistaa sen, että tapahtumaan voi ottaa myös kaverin mukaan.

– Kirjastot tarjoavat lähtökohtaisesti tietoa, elämyksiä ja uusia kokemuksia. Yhteistyön kautta kirjasto ja mukana olevat urheiluseurat mahdollistavat vaikkapa tutustumisen uuteen lajiin. Lainattavat kausikortit tarjoavat matalan kynnyksen lähteä matsiin, Laura Hekkala-Vatula kertoo.

Kaikki kausikortit ovat lainattavissa ainoastaan Jyväskylän pääkirjastosta viikon laina-ajalla. Kortteja ei voi varata tai lainaa uusia saman tien uudelleen. Valikoimaan ja käyttöohjeisiin voi tutustua kirjaston uutuusalueella. Lainaus ja palautus tapahtuvat 1. kerroksen palvelupisteellä. Korttien saatavuustiedot voi myös tarkistaa etukäteen Keski-verkkokirjastosta hakusanalla ”kausikortti”.

Kausikorttien käyttöohjeisiin ja myöhästymismaksuihin kannattaa tutustua ennen lainaamista. Jos kortti jää palautumatta, peritään asiakkaalta kausikortin hankintahinta ja palauttamatta jäänyt kausikortti mitätöidään.

Idea kausikorttien lainaamisesta kirjastosta on levinnyt tänä syksynä ilmiöksi eri puolille Suomea. Alun perin idea lähti liikkeelle Helsinki Seagullsin ja Töölön kirjaston yhteistyöstä.

https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2019-12-04_kaveri-mukaan-matsiin-jyvaskylan-kaupunginkirjaston-valikoimaan-lainattavat

Lisätietoja:

Laura Hekkala-Vatula, osastonjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, laura.hekkala-vatula[at]jyvaskyla.fi, p. 014 266 4103
Jenni Hakola, viestintä- ja hallintopäällikkö, Jyväskylän Sinfonia, p. 014 266 4167
Petri Kauko, Happee ry, p. 040 721 9178
Jussi Väisänen, Kampuksen Dynamo ry, p. 040 939 1827
Petri Kaijansinkko, Kirittäret, p. 0400 540 977
Taneli Maasalo, JYP Jyväskylä Oy, 044 491 8112
Petri Oksanen, JyPK, p. 050 331 4615
Toni Laatanaho, JPS, p. 040 833 5988
Antti Fredrikson, JyväsLentis ry, p. 040 506 1857
Ilkka Hyppönen, Jyväskylä Basketball Academy, p. 044 987 4283

Viimeaikaisia uutisia