Juoksujuhlat Hippoksella

 – Superpesis, Yleinen

10.7.2016 Kirittäret – Viinijärvi 2 – 0   (10 – 0,  14 – 0) Illan pelissä kohtasivat sarja kärki ja viimeinen joukkue. Edellinen peli Viinijärvellä toukokuussa oli päättynyt Kirittärien 2-0 voittoon, mutta peli oli vähäjuoksuinen ja erot pienet. Niinpä katsomokeskusteluissa ennen peliä odoteltiin voittoa, selvääkin, mutta tietty epäilys iti varsinkin kun Viinijärvi oli juuri ottanut […]

10.7.2016

Kirittäret – Viinijärvi 2 – 0   (10 – 0,  14 – 0)

Illan pelissä kohtasivat sarja kärki ja viimeinen joukkue. Edellinen peli Viinijärvellä toukokuussa oli päättynyt Kirittärien 2-0 voittoon, mutta peli oli vähäjuoksuinen ja erot pienet. Niinpä katsomokeskusteluissa ennen peliä odoteltiin voittoa, selvääkin, mutta tietty epäilys iti varsinkin kun Viinijärvi oli juuri ottanut pisteen Porilta.

Sää  oli erinomainen, tyyntä, aurinkoista ja reilu 20 astetta lämmintä.

Viinijärvi aloitti sisällä, sai aikaiseksi yhden ykköstilanteen, mutta ei sitten muuta. Tasoittavalla Kirittärien kärki rakensi ajon, joka kuitenkin kuivui koppeihin. Vuoro kuitenkin jatkui ja kakkoskärki rakensi tilanteen, jota Kira Andersson liki viimeisenä lyöjänä tuli hoitamaan. Kira löi hienon lyönnin, joka Viinijärven kopparin mukaan putosi takarajalle ja vieri siitä kauas kopparit perässään. Viivi Kainlauri ja Noora Patrikainen juoksivat kotiin ja Kira itse kunnarin. Tilanne muuttui hetkessä 3-0:aan. Nyt oli taas lyöjiä ja Laura Määttä meni kentälle ja Emma Nieminen tuli mailan varteen. Taas samanlainen lyönti kopparien yli ja Kira ja Laura juoksivat kotiin ja Emma kunnarin. Jo 6-0. Kun vielä Riikka Karppinen kotiutti Emman, niin ensimmäinen vuoropari päättyi lukemiin 7-0.

Viinijärven toinen yritys sisällä oli kopio ensimmäisestä, yksi ykköstilanne. Tasoittavalla Kirittäret teki taas kärjestä ajolähdön, jossa Emma Nieminen kotiutti Mira Kolehmaisen, 8-0. Jatkotilanne kuivui koppeihin. Kakkoskärki rakensi tilanteen, josta Kira Andersson taas lyöjien käydessä vähiin kotiutti Marjukka Urpelaisen, 9-0.

Kolmannessa vuoroparissa Viinijärvi rakensi ajolähdön, mutta se kuivui koppeihin. Kirittäret puolestaan teki kärjestä taas ajon, josta Aino-Kaisa Mantere kotiutti Laura Määtän, 10-0. Yrityksiä oli muitakin, mutta niistä tuli haavoja ja paloja.

Viinijärvi yritti vielä, mutta tauolle mentiin tilanteessa 10-0.

Toisen jakson Kirittäret aloitti sisällä. Kärjestä taas ajo ja Emma Nieminen yllätti Viinijärven kolmosrajan ja Mira Kolehmainen kiiti kotiin, 1-0. Seuraavana Riikka Karppinen löi näpyn kakkosrajaan ja Virpi Hukka juoksi kotiin, 2-0. Viinijärvi sai tasoittavalla kaksikin ajoa, mutta Kirittärien ulkokenttää ei yllätetty ja tuloksena oli paloja.

Toisessa vuoroparista aloitettiin kakkoskärjestä. Syntyneessä ajolähdössä Aino-Kaisa Mantere kotiutti Marjukka Urpelaisen, 3-0. Sen jälkeen kärki rakensi ajon ja Riikka Karppinen tyhjensi pajatson, kunnari ja kolme tavallista tuojina Laura Määttä, Virpi Hukka ja Emma Nieminen, tilanne jo 7-0. Viinijärven tasoittava päättyi tuloksetta.

Kolmannessa vuoroparissa kärki teki taas ajon, jossa Riikka Karppinen onnistui lyömään Virpi Hukan kotiin, 8-0. Kakkoskärki tuli sitten vuoroon ja Noora Patrikainen kotiutti Aino-Maija Nikkolan, 9-0. Tilanne jatkui ja Mira Kolehmainen kotiutti Marjukka Urpelaisen, 10-0. Kakkoskärki oli edelleen pesillä ja Laura Määttä kotiutti Noora Patrikaisen, 11-0 sekä Emma Nieminen Kira Anderssonin, 12-0. Viinijärven tasoittava tuotti kolmostilanteen, jonka Kirittärien ulkokenttä hoiti tehokkaasti.

Neljäs vuoropari alkoi numerosta kaksi ja ajo syntyi taas. Aino-Kaisa Mantere mailan varteen ja kotiin juoksi Emma Nieminen, 13-0. Ajot jatkuivat ja Iina Valkeejärvi kotiutti Virpi Hukan, 14-0. Viinijärven tasoittava tuotti haavoja ja paloja, kaikki ykköselle.

Peli päättyi siis juoksujuhlaan, 24 juoksua. Edellinen vastaava tulos on kahden vuoden takaa, jolloin vastassa oli Roihuvuoren Roihu.

Tilastot kertovat, että Kirittäret sai 42 kolmostilannetta Viinijärven neljää vastaan. Kaikki pelaajat saivat merkinnän juoksusarakkeeseen, joku tuotuja tai lyötyjä. Peräti kahdeksan pelaajaa löi juoksun.

Palkitut olivat Riikka Karppinen 1+6 lyötyä ja Emma Nieminen 1+5 lyötyä. Pannukakkutalon makeimman suorituksen palkinnon sai Kira Andersson pelin ensimmäisestä kunnarista, joka avasi juoksuhanat. Kovin moni pelaaja pelasi hienosti, mutta tällä kertaa vaadittiin kunnari palkitsemiseen.

Tilastot

Viimeaikaisia uutisia