Jukka-Pekka Vainionpää ja Emma Nieminen heinäkuun parhaat Superpesiksessä

 – Superpesis

1.8.2017 Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää ja jyväskyläläisen Kirittärien Emma Nieminen on valittu kuukauden pelaajiksi Superpesiksessä. Vastaavan kunnian saavat Ykköspesiksessä Haminan Palloilijoiden Jesse Eskelinen ja Mynämäen Vesan Jaana Marjamäki-Kekola. Hallitseva lyöjäkuningas Vainionpää johtaa lyöjä- ja tehotilastoja. Vaasan Mailan Junioreiden kasvatti puhkaisi kesäkuun lopussa 600 lyödyn rajan ennätysajassa, vain 213 ottelussa. Vainionpään omissa nimissä olevan yhden kauden […]

1.8.2017

Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää ja jyväskyläläisen Kirittärien Emma Nieminen on valittu kuukauden pelaajiksi Superpesiksessä. Vastaavan kunnian saavat Ykköspesiksessä Haminan Palloilijoiden Jesse Eskelinen ja Mynämäen Vesan Jaana Marjamäki-Kekola.

Hallitseva lyöjäkuningas Vainionpää johtaa lyöjä- ja tehotilastoja. Vaasan Mailan Junioreiden kasvatti puhkaisi kesäkuun lopussa 600 lyödyn rajan ennätysajassa, vain 213 ottelussa. Vainionpään omissa nimissä olevan yhden kauden lyötyjen ennätyksen (7+104=111) parantamiseen tarvitaan enää yksi juoksu. Kuukauden pelaajaksi valittu Vainionpää merkkautti heinäkuun saldokseen huimat 2+42 lyötyä, 4 tuotua ja 64 kärkilyöntiä sekä neljä ykkös- ja kaksi kakkospalkintoa.

Kirittärien Emma Nieminen on ottanut jälleen vahvan johtavan roolin joukkueessaan. Kapteeni on näyttänyt esimerkkiä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Sisäpelin onnistumisista kertovat yhdeksän ottelun tehot 2+17 lyötyä, 11 tuotua ja 61 kärkilyöntiä. Turku-Pesiksen kasvatti pelaa ulkona laajaa tonttia polttolinjassa. Kuukauden pelaajaksi valittu Nieminen pokkasi kaksi ykkös- ja neljä kakkospalkintoa heinäkuun otteluissa.

Johdattaako Jesse Eskelinen Haminan Palloilijat Superpesikseen?

Miesten Ykköspesiksen runkosarja näytti jo ratkenneen kärjen osalta Itä-Länsi-tauolla. Toisin kuitenkin kävi, sillä Siilinjärven Pesiksen peli sakkasi ja Haminan Palloilijat käytti tilaisuuden hyväkseen. Lukkari Jesse Eskelinen oli yksi johtavista pelaajista, kun Hamina voitti kaikki heinäkuun ottelunsa. Runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2018.

Kuukauden pelaajaksi valittu Eskelinen palkittiin kolmesti joukkueensa parhaana ja kerran kakkosena. Sisäpelissä Kouvolan Pallonlyöjien kasvatti tuki joukkuettaan 1+5 lyödyn, 7 tuodun ja 34 kärkilyönnin edestä.

Mynämäen Vesan peliesitykset ovat ailahdelleet naisten Ykköspesiksessä kauden aikana. Kapteeni Jaana Marjamäki-Kekola on kuitenkin kantanut vastuuta ja johtanut joukkuettaan esimerkillisesti. Kuukauden pelaaja merkkautti tilastoihin heinäkuussa tehot 12 lyötyä, 5 tuotua ja 34 kärkilyöntiä.

Viimeaikaisia uutisia