Iina Valkeejärvi tykitti alkutahdit Kirittärien kunnarijuhlille Seinäjoella

– Superpesis

18.7.2018 Seinäjoen Mailajussit – Kirittäret 0-2 (4-14, 0-5)Tappokelit ja kova otteluruuhka alkavat erottaa naisten Superpesiksessä jyviä akanoista. Kirittäret oli tiistai-iltana kovakouraisen tyly vieras Seinäjoella ja otti loistavassa lyöntikelissä näytösluonteisesti 0-2 (4-14, 0-5) vierasvoiton Jussittarista. Muutaman viime pelin ykköskärjen kotiuttajana ollut Iina Valkeejärvi oli Kirittärien varsinainen kapellimestari. Hurjaan lyöntivireeseen äitynyt 3-vahti paukutti vaikuttavat 2+6 lyötyä, jotka […]

18.7.2018

Seinäjoen Mailajussit – Kirittäret 0-2 (4-14, 0-5)Tappokelit ja kova otteluruuhka alkavat erottaa naisten Superpesiksessä jyviä akanoista. Kirittäret oli tiistai-iltana kovakouraisen tyly vieras Seinäjoella ja otti loistavassa lyöntikelissä näytösluonteisesti 0-2 (4-14, 0-5) vierasvoiton Jussittarista. Muutaman viime pelin ykköskärjen kotiuttajana ollut Iina Valkeejärvi oli Kirittärien varsinainen kapellimestari. Hurjaan lyöntivireeseen äitynyt 3-vahti paukutti vaikuttavat 2+6 lyötyä, jotka veivät molemmilla jaksoilla vierasjoukkueen tavoittamattomalle karkumatkalle. Hyviä säestäjiä löytyi toki runsaasti peräti neljä kunnaria lyöneen vierasjoukkueen riveistä.Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Kirittäret osoitti heti avausvuorollaan, että Seinäjoelta oli tultu ottamaan täydet pisteet. Maila-Jussit suli yli 30 asteen helteessä täysin heti viiden peliminuutin jälkeen. Marjukka Urpelainen vei heti kärkeen vieraat 0-1 johtoon ja kun ajolähtöä purkamaan asettunut Iina Valkeejärvi löi keskeltä kenttää kahden ulkopelaajan kautta kunnarin, jakso oli käytännössä ratkennut tilanteessa 0-5. Kirittäret namutteli ensimmäisen jakson aikana peräti 14 juoksua, joista osan toki saa ottaa piikkiinsä passiivisesti ja huolimattomasti pelannut kotijoukkueen ulkokenttä. Seinäjoki pääsi 0-8 tilanteessa toisen tasoittavalla hetkiseksi vireeseen, kun Kirittärien kaksi tappoheittoa kotipesään eivät natsanneet kohdalleen. Tämän jälkeen helteestä huolimatta jyväskyläläiset kippasivat lisää lunta tupaan ja jaksovoitto meni viime aikoina kärkijoukkueita hyvin haastaneen Maila-Jusseien kannalta masentavan oloisesti 4-14 vieraille.Toinen jakso pelattiin tasaisemmissa merkeissä, mutta Kirittärien ulkokenttä vaimensi Jussittarien välillä räväkätkin kotiutusyritykset. Lopullisen niitin jaksovoitolle tykitti jälleen Valkeejärvi: ajolähtötilanteessa 2-luukusta pallo maisemaan ja tilanne 0-4. Kirittäret vei ottelun kolmostilanteet 32-8, mikä kertoo illan voimasuhteista kaiken oleellisen.Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli tyytyväinen vieraspelivoittoon ja kolmeen pisteeseen.- Meille tuli pikku ulkopelivirheitä ensimmäisellä jaksolla, mutta sisäpelimme toimi ja kokonaisuudessaan peli oli hyvin meidän hallussa. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta erityisen tyytyväinen olen Iina Valkeejärven tehokkaaseen iltaan ja koko joukkueen toisen jakson ulkopeliin. Pelin sisällä haemme edelleen oikeaa syvyyspelaamista tiettyjä pelaajia vastaan, mutta ulkopelin kehittäminen on enää hyvin pienistä nyansseista kiinni. Näihin hellepeihin valmistauduttaessa tärkeintä on ollut oikean latauksen lisäksi hyvä tankkaus ja oikea ravinto, joihin olemme panostaneet myös tosissaan. Kun ennen kauden alkua näin otteluohjelman ja että meillä on runkosarjan lopussa kolme vieraspeliä, niin hieman hirvitti tuo kova matkustaminen. Nyt tämä on meille ehkä jopa eduksi, kun saamme matkustaa ilmastoidussa bussissa eikä tarvitse niin paljon viettää aikaa ulkona helteessä.Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti uudella kotiutuspaikalla loistavaan lyöntivireeseen päässyt Iina Valkeejärvi. Illan pelissä hänen tehonsa olivat 2+6 lyötyä, kolme tuotua ja 11 kärkilyöntiä, mitkä ovat 19-vuotiaan nuoren naisen omia ottelukohtaisia ennätyksiä. Kotiutustilanteissa tärkeää etulukijan paikkaa pelaava Marjukka Urpelainen kypsyy kauden myötä kuin hyvä viini: tänään kakkospalkinto lohkesi kahdella lyödyllä ja kolmella tuodulla. Kirittärien EriKeeper -liimanäpiksi valittiin pelistä toiseen kovia suorituksia ulkokentällä tekevä 3-koppari Ella Korpela, joka löi jo kauden neljännen kunnarinsa ja toi hulppeat 5 juoksua. Virpi Hukka pääsi jokeriosastolle siirryttyään kotiutusten makuun ja oli myös tänään tehokas 1+2 lyödyllä. Seinäjoen 300-päisen katsomon harvoja ilonaiheita olivat kovilla prosenteilla kotiuttaneet lyöjäjokerit Saara Suomalainen (2 lyötyä) ja Aino-Kaisa Mantere (1 lyöty).Tämän päivän voitollaan Kirittäret siirtyi tasaisessa kärkikolmikossa sarjan kakkoseksi, vain pisteen päähän Raumalla tänään yllättäen vain yhden pisteen ottaneesta Porin Pesäkarhuista. Henkeä tässä ei silti ehditä vetämään, sillä heti torstaina on edessä vieraspeli Oulussa ja lauantaina runkosarjan päättävä vieraspeli Lappajärvellä. Illan voitto varmisti myös viimeistään sen, että Kirittäret pelaa ensi keskiviikkona 7 parhaan joukkueen ensimmäisen jatkosarjaottelunsa Hippoksella. Vastustaja täsmentynee vasta sunnuntain ottelukierroksen jälkeen.