Huipputason yhteistyökumppanit tukevat Kirittärien arkea

 – Superpesis, Yleinen

2.3.2018 Kirittäret on solminut yhteistyösopimukset Firstbeatin ja Evogenomin kanssa. Nämä kaksi jyväskyläläistä mittaamiseen erikoistunutta yritystä tarjoavat todella tarkkaa dataa pelaajista, jonka avulla urheilijoiden kuormitusta ja harjoittelua voidaan kustomoida vielä tarkemmin. Firstbeat teknologia mittaa sykkeestä ihmisen kulutusta, palautumista ja aktiivisuutta. Firstbeat tarjoaa palveluita huippu-urheilun ja myös työhyvinvoinnin näkökulmasta. Yli 800 urheiluseuraa esim. Chicago Bulls, Manchester United FC ja yli puolet […]

2.3.2018

Kuva Anssi Honkanen
Kuva Anssi Honkanen

Kirittäret on solminut yhteistyösopimukset Firstbeatin ja Evogenomin kanssa. Nämä kaksi jyväskyläläistä mittaamiseen erikoistunutta yritystä tarjoavat todella tarkkaa dataa pelaajista, jonka avulla urheilijoiden kuormitusta ja harjoittelua voidaan kustomoida vielä tarkemmin.

Firstbeat teknologia mittaa sykkeestä ihmisen kulutusta, palautumista ja aktiivisuutta. Firstbeat tarjoaa palveluita huippu-urheilun ja myös työhyvinvoinnin näkökulmasta. Yli 800 urheiluseuraa esim. Chicago Bulls, Manchester United FC ja yli puolet NHL-joukkueista hyödyntävät Firstbeat-teknologiaa maailman kovimmilla pelikentillä. Yhteistyönmyötä Kirittärillä on kauden ajan käytössään 8 Firstbeat-mittaria, joilla tarkkaillaan pelaajien kuormitusta.

– On upeaa tehdä yhden menestyneimmän naispesäpallojoukkueen kanssa yhteistyöstä, sillä Kirittäret edustavat alansa huippua, mutta he myös elävät ”normaalia arkea”. Näin pääsemme näyttämään, miten kokonaiskuormituksen hallinta ratkaisee, kuka on voittaja! Kirittäret on huippu-urheilujoukkue, joka ymmärtää, että maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi tarvitaan kovan harjoittelun lisäksi tarkkaa tietoa omasta kehosta, Juho Tuppurainen Firstbeatin varatoimitusjohtaja kommentoi yhteistyötä.

Firstbeat-teknologian lisäksi Kirittäret pääsee tällä kaudella hyödyntämään uraauurtavaa geenitutkimusta Evogenom-testin muodossa. Evogenom tarjoaa tarkan geeni-testin, joka antaa tietoa yksilöllisesti tietyn pelaajan ruokavaliosta, urheiluun ja liikuntaan liittyvistä ominaisuuksista, harjoitteluvasteista, unesta ja palautumisesta sekä monista muista yksilöllisistä ominaisuuksista.

– Kirittäret on hieno jyväskyläläinen urheilujoukkue, jota seurataan ja jolla on mahdollisuudet hyvään menestykseen. Uskomme, että voimme antaa merkittävän lisän Evogenomin takaaman tiedon muodossa jokaisen pelaajan yksilölliseen valmentautumiseen. Kolmen vuoden työmme tuloksena meillä on käsissämme maailman laajin, yli 700 000 genomin datapisteen luentaan perustuva luotettava geenianalyysi. Raporttimme pohjautuvat yli 1 200 tutkimukseen ihmisen genetiikasta, Evogenomin toimitusjohtaja Hannu Tolvanen avaa Evogenomin ja yhteistyön taustoja.

Lisätietoja:

Petri Kaijansinkko puh. 0400540977

Viimeaikaisia uutisia