Vuoden ensimmäinen leiri

 – Superpesis, Yleinen

Julkaistu 14.1.2013 Kirittäret ovat naisten superpesiksen 2000-luvun suurin menestyjä. Eräänlaisen dynastian muodostanut ja mestaruuksia kausi kauden perään kahminut joukkue on kuitenkin vuosi vuodelta, pelaaja pelaajalta siirtynyt lähes kokonaan pois pelikentiltä. Nyt onkin aika rakentaa uutta kivijalkaa ja luoda uutta pohjaa tuleville maineteoille. Mestaruusvaltikka on siirtynyt Lapualle ja Kirittäret keskittyvät pitkäjänteiseen rakennustyöhön tavoitteenaan kehittää nuorista, motivoituneista […]

Julkaistu 14.1.2013

Kirittäret ovat naisten superpesiksen 2000-luvun suurin menestyjä. Eräänlaisen dynastian muodostanut ja mestaruuksia kausi kauden perään kahminut joukkue on kuitenkin vuosi vuodelta, pelaaja pelaajalta siirtynyt lähes kokonaan pois pelikentiltä. Nyt onkin aika rakentaa uutta kivijalkaa ja luoda uutta pohjaa tuleville maineteoille.

Mestaruusvaltikka on siirtynyt Lapualle ja Kirittäret keskittyvät pitkäjänteiseen rakennustyöhön tavoitteenaan kehittää nuorista, motivoituneista ja lahjakkaista pelaajista uutta sukupolvea ja johdattaa heitä vahvan perusvalmennuksen sekä pesäpallon voittoja tuoneiden nyanssien opettamisen kautta kohti tulevaisuudessa toivottavasti häämöttäviä mestaruustaistoja.

Kirittäret onkin saaneet tähän kasvatustyöhön mitä parhaimmat kokoonpanon, sillä pelinjohtaja Armi Ahola (Ara) sekä päävalmentaja Katja Saari (Supi) olivat hyvin tärkeässä roolissa, kun Kirittäristä kauden 2004 myötä kasvoi useaksi vuodeksi voittamaton joukkue. Joukkue, joka loi vahvan työnteon kulttuurin, missä kehitys oli jokapäiväistä ja väistämätöntä. Urheilulliset päämäärät olivat selkeitä ja keinot niiden saavuttamiseksi olivat kehittyneet vuosien kokemuksien saatossa pettämättömiksi. On siis hienoa, että juuri tämä kaksikko on luotsaamassa uudistunutta Kirittärien naisten superpesisjoukkuetta kohti uuden ajan alkua.

Kaksikko on saanut tuekseen monta Kirittärien menestyksessä marinoitua pelaajaa, jotka edustavat juuri sitä Kirittärien menneiden vuosien menestyksen ja arvomaailman ydintä, jossa itse suoritus on keskiössä ja pelaajan tulee kasvaa oman pelaamisensa ja suorituksensa parhaaksi osaajaksi. Siinä missä Ara ja Supi pystyvät luomaan toimivan kokonaisuuden sekä pelillisesti että valmennuksellisesti niin Niina Rinkinen, Marjut Hylkilä, Maaru Seppä, Jenni Tolonen sekä Riitta Holappa tarjoavat sellaisen pelipaikka- ja roolikohtaisen taitotietopankin, josta jokaisen kehittyvän pelaajan on hyvä ammentaa konkreettista sekä henkilökohtaista ohjausta.

Joukkueen pelaajalistalla ollessa nimet Johanna Vikman, Laura Nuutinen ja Tiina Tolonen säilyy joukkueen pelaajistossa riittävästi mestaruuskokemusta sekä nuoremmille pelaajille esimerkkejä siitä, miten huippupesäpalloilijat harjoittelevat ja toimivat urheiluun liittyvissä asioissa. Marjukka Urpelainen, Marjukka Mäkinen sekä Lappeenrannasta Kirittäriin siirtynyt Kati Nykänen ovat myöskin kovan luokan pelaajia ja antavat oman, vahvan panoksensa Kirittärien ensi kauden joukkueeseen.

Muutoksia on Kirittärissä tapahtunut ja varmasti mennyt syksy ja alkutalvi on ollut kannattajille ehkä jopa piinaavaa aikaa joukkueen rakentuessa maltillisesti ja uutisoinnin oltua vieläkin maltillisempaa. Joukkueessa on energinen ja positiivinen ote. Kirittärissä on palattu perusasioiden äärelle ja se on tällä hetkellä juuri oikea paikka Kirittärille. Jotkut ehkä ajattelivat jossain vaiheessa, että Kirittäret ovat syksyn suurin menettäjä ja toki menetyksiä tuli, mutta niiden myötä Kirittäret saivat ehkä jopa enemmän: uuden ajan ja uudet mahdollisuudet.

Leiri nro 4 (11.- 13.1.)

Kirittäret ovat leireilleet viime vuoden puolella harjoitellen perus lajitaitoja ja fysiikkaa. Vuoden vaihtuessa, kun pelinjohtajakin oli liittynyt joukkueeseen, oli aika pyöräyttää kausi 2013 virallisesti käyntiin ja mikäs on sen virallisempaa kuin pelinjohtajan ”uuden vuoden puhe” sisältäen ajatuksia Kirittäristä pelaajina ja joukkueena sekä tietysti kakkukahvit. Viikonlopun ohjelmaan kuului palaveerausta, joiden tarkoituksena oli yksilöllistää jokaisen pelaajan valmennusta sekä tavoitteiden että vastuuvalmentajien osalta. Suurempi teema viikonlopun tapahtumissa oli pureutua ulkopeliin ja aloitella pelinomaisempien harjoitusten teko sekä pelipaikkakohtainen harjoittelu.

Pelinjohdon videokommentteja Kirittärien tämän hetkisestä tilanteesta YouTube kanavalla

Viikonlopun ilmapiiri oli energinen ja iloinen. Virtaa nuorissa pelaajissa riittää ja kehitys on ollut huimaa koko harjoituskauden alun ajan. Työnteko se on mikä kannattaa ja sitä Kirittäret jatkavat seuraavanakin viikonloppuna, jolloin harjottelun ja palaveerauksen mausteeksi saadaan merkattua ohjelmaan myös ensimmäinen harjoituspeli. Tervetuloa Hippokselle sunnuntaina 20.1. aloittelemaan valmistautumista kauteen 2013,  kun Kirittäret pelaavat harjoitusottelun sarjanousija Vuokatin Vetoa vastaan noin kello 13:30.

Viimeaikaisia uutisia