Kärkiottelusta tärkeä voitto

 – Superpesis, Yleinen

25.6.2014 Juhannustauon jälkeiset pelit jatkuivat Kirittärillä sarjakärkeä Lapuaa vastaan. Aurinkoisella Hippoksella tarjottiin yleisölle laadukasta naispesistä, ja tiukan kärkikamppailun merkeissä myös pisteet jaettiin. Voittavaksi osapuoleksi selvisi supervuoroparin jälkeen Kirittäret. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 2-1, jaksolukemin 5-2, 0-2 ja supervuoropari 1-0. Ensimmäinen vuoropari ei tuottanut juoksuja kummallekaan joukkueelle. Lapualaiset saivat rakennettua kolmostilanteita, mutta Kirittärille kentällemeno tuottaa vaikeuksia […]

25.6.2014

Juhannustauon jälkeiset pelit jatkuivat Kirittärillä sarjakärkeä Lapuaa vastaan. Aurinkoisella Hippoksella tarjottiin yleisölle laadukasta naispesistä, ja tiukan kärkikamppailun merkeissä myös pisteet jaettiin. Voittavaksi osapuoleksi selvisi supervuoroparin jälkeen Kirittäret. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 2-1, jaksolukemin 5-2, 0-2 ja supervuoropari 1-0.

Ensimmäinen vuoropari ei tuottanut juoksuja kummallekaan joukkueelle. Lapualaiset saivat rakennettua kolmostilanteita, mutta Kirittärille kentällemeno tuottaa vaikeuksia ja matka katkesi viimeistään kakkospesälle. Juoksutilit avataan toisessa vuoroparissa, kun lapualaiset rakentavat Emmi Viitalan johdolla ajolähtötilanteen ja kotiuttajajokeri Maija Kaappola lyö tilanteeksi 0-1. Heti perään jokeriosaston Janette Lepistö kotiuttaa Elina Mäen ja tilanne on 0-2. Kirittäret vastaavat omalla sisävuorollaan rohkeasti. Kärjen kentällemenoyritykset jäävät lapualaisten räpylöihin, mutta Emma Nieminen, Tiina Tolonen ja Aino-Kaisa Mantere tehtailevat ajolähtötilanteen. Iina Valkeejärvi tarttuu mailanvarteen ja rokottaa vastustajan ulkokenttää kakkospuolen lyönnillään. Tuloksena kunnari ja kolme tavallista, ja tilanne onkin kääntynyt lukemiksi 4-2. Virpi Hukka kotiuttaa vielä Valkeejärven ja toisen vuoroparin jälkeen tilanne on 5-2. Hukan lyönnin kiinniottotilanteessa Virkiän pelaajat törmäävät toisiinsa, ja peliin saadaan pieni tauko. Suuremmilta vahingoilta vältyttiin, ja peli jatkuu samalla kokoonpanolla.

Loppujakson aikana molemmat joukkueet rakentavat tilanteita, mutta ulkopeli on hyvää molemmilta joukkueilta, eikä lisäjuoksuja nähdä. Toinen jakso alkaa samoilla tahdeilla kun edellinen peli Lappeenrantaa vastaan. Mira Kolehmainen puhkaisee takakentän, mutta tällä kertaa etenee vain kakkospesälle asti. Kirittäret rakentavat tilanteita, mutta kotiutukset eivät tuota tulosta. Omalla sisävuorollaan Virkiä ei saa yhtään kolmostilannetta. Kuten tiukkaan otteluun kuuluu, myös tuomarien pesäkilpojen ratkaisut saavat sekä pelinjohtajien että pelaajien kielenkannat irtoamaan tasaisesti pelin aikana. Toisen jakson ensimmäiset juoksut nähdään virkiäläisten toimesta toisessa vuoroparissa, kun Kaappola kotiuttaa Mäen. Virkiän ruutupaidat jatkavat tehoilujaan, kun Lepistö lyö Saija-Maria Saaren kotiin.  Enempää juoksuja ei toisella jaksolla nähdä. Pisteet tasattiin, ja ratkaisua haetaan supervuoroparista.

Kirittäret aloittavat supervuoroparin sisävuorolla. Kolehmainen menee kentälle, mutta palaa kakkoselle. Hukka järjestää kolmosluukkuun suuntautuneella lyönnillä etutilanteen, jonka Nieminen hoitaa ajolähtötilanteeksi. Tiina Tolonen kotiuttaa välilyönnillä Nuutisen. Mantere pääsee yrittämään kotiutusta, mutta kakkosrajalyönnillä Hukka palaa kotipesään. Viimeinen palo syntyy ykkös-kolmostilanteessa kakkoselle.

Omalla sisävuorollaan Lapuan kärki, Paula Saloranta palaa Mantereen tappoheitolla ykköselle. Kärjen toiminta kuihtuu koppilyönteihin. Kirittäret järjestävät sähäkällä ulkopelillä vielä kaksi paloa ja aiheuttavat sarjajohtajalle kauden ensimmäisen tappion pitäen tärkeät kaksi pistettä Jyväskylässä.

Ottelun parhaina palkittiin Virkiältä Laura Kerola ja Emmi Liikala, sekä Kirittäriltä hyvin vastustajan vaihtolyöntejä kopiksi noukkinut lukkari Noora Patrikainen ja ensimmäisen jakson upeasti ratkaissut Iina Valkeejärvi.

Kirittärien pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina Porissa Pesäkarhuja vastaan.

Ottelupöytäkirja

Viimeaikaisia uutisia